Annonce
Sport

Roglic åbner Vueltaen med sejr på bjergetape

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Årets nummer to i Tour de France, Primoz Roglic, tog sejren på 1. etape af Vuelta a España i Baskerlandet.
Annonce

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) måtte skuffet se til, mens landsmanden Tadej Pogacar (UAE) i september overhalede ham på næstsidste etape af Tour de France og tog den samlede sejr.

Men Roglic har ikke opgivet at vinde en grand tour i år, og formen er tilsyneladende god.

Det beviste sloveneren, da han tirsdag kørte først over stregen på 1. etape af Vuelta a España. Han kørte væk på den sidste kilometer af finalebjerget, Alto de Arrate, og vandt foran Richard Carapaz (Ineos) og Dan Martin (Israel Start-Up Nation), der drønede i mål et sekund senere.

Sejren betyder, at Roglic også har førertrøjen efter de første prøvelser på de spanske landeveje.

Oprindeligt skulle det spanske etapeløb have budt på 21 etaper, men på grund af coronapandemien blev de tre første etaper i Holland sløjfet.

Derfor var det lige på og hårdt fra start for rytterne, som blev kastet direkte ud i en bjergetape med fire kategoriserede stigninger fordelt på 173 kilometer i Baskerlandet.

Det så Rémi Cavagna (Quick-Step), Jasha Sütterlin (Sunweb), Quentin Jaurégui (AG2R), Tim Wellens (Lotto Soudal) og Jetse Bol (Burgos) som en mulighed for at stikke af i håb om en etapesejr.

Men det blev ved håbet for udbryderne.

Kvintetten blev spist én efter én, og før afgørelsen på de sidste stigninger var alt igen samlet.

Ineos og Jumbo-Visma trak feltet på vej op ad Alto de Elgeta. I den anden ende viste Chris Froome (Ineos) store svaghedstegn, da han blev sat tidligt.

Froome, som blev vraget til Tour de France på grund af dårlig form, har aldrig fundet sit topniveau efter sit styrt i sidste års Critérium du Dauphiné, og han ligner ikke en mand, der skal kæmpe med om sejren i Vueltaen i år.

Favoritterne holdt sig i ro før det stejle finalebjerg, hvor Ineos' hårde tempo fik store navne som Aleksandr Vlasov (Astana), Alejandro Valverde (Movistar) og Daniel Felipe Martinez (EF) til at falde fra.

Sepp Kuss (Jumbo-Visma) var stærkt kørende og forsøgte flere gange at køre væk.

Det lykkedes at reducere favoritgruppen betydeligt, og til sidst rykkede holdkammeraten Roglic i stedet uimodståeligt væk fra alle konkurrenterne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

516 i Fredericia har nu været smittede: 12 flere seneste døgn

Annonce