Annonce
Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Fredericia Kommunes genbrugsplads på Bundgårdsvej åbnede kl. 8 tirsdag morgen. Frivillige fra politihjemmeværnet var på plads, men der var intet trafikalt kaos, da bommen gled op. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Det gik stille og roligt, da genbrugspladsen på Bundgårdsvej genåbnede tirsdag morgen. Hjemmeværnsfolk var på plads, men blot en halv snes biler holdt i kø, og det gik dermed, som Vibeke Hviid, leder af Affald og Genbrug, havde forventet.
Annonce

Erritsø: Bjarne Jakobsen holdt klar med sit læs af brædder, tagpap og glas kl 7.30 ved genbrugspladsen på Bundgårdsvej. Det nedlagte skur og drivhus skulle afleveres, så han kunne komme hjem og hente næste læs. Bag ham på den solfyldte Bundgårdsvej voksede køen til 8-10 biler, da bommen gled til side.

Bjarne blev vinket frem, men så skete det, der ikke skulle ske - bilen kunne ikke starte.

- For pokker, gider I give et skub, lød det let desperat fra Bjarne Jakobsen, som havde en travl dag for sig.

De næste læs skulle gerne afleveres på pladsen, så traileren kunne blive tømt og fyldt med forteltet til campingvognen, der venter på en fynsk campingplads.

Og selvfølgelig sprang driftsfolkene på pladsen til og gav bilen et venligt skub, så der kom gang i motoren. Lettet kunne Bjarne Jakobsen hægte traileren på igen og rulle ind og tømme indholdet i diverse containere.

Jeg var sikker på, at fredericianerne ville tage det stille og roligt, for vi holder jo åbent længe hver dag.

Vibeke Hviid, leder af Affald og Genbrug i Fredericia Kommune.

Annonce

Rolige fredericianere

Den strømløse bil var det mest kritiske ved genåbningen af genbrugspladsen. Alt forløb stille og roligt, da porten gled op, og bilerne rullede ind. Hjemmeværnsfolk stod klar til at dirigere, hvis der skulle blive kaos, men det udblev fra morgenstunden.

- Jeg havde heller ikke forestillet mig andet. Jeg var sikker på, at fredericianerne ville tage det stille og roligt, for vi holder jo åbent længe hver dag, siger Vibeke Hviid, leder af Affald og Genbrug i Fredericia Kommune.

Hun skuer ud over genbrugspladsen, hvor de tilladte 10 biler ad gangen får tømt bagagerum og trailere stille og roligt.

- Vi har så god plads på pladsen, at vi sagtens kan overholde kravet om afstand mellem folk. Man kan parkere i tre spor, og holder man lidt forskudt, så kan man fint være her, siger Vibeke Hviid.

Der skal ikke afleveres grønt affald på pladsen.

- Nej det har vi valgt, at man skal køre til Vejlbyvej, hvor det alligevel skal ende. Det tager længere tid at aflevere haveaffald, så for at vi har et hurtigt flow på pladsen, beder vi folk køre haveaffaldet derud, siger Vibeke Hviid.

Annonce

Skilte ned-skilte op

Tirsdag morgen var der imidlertid ingen klar til at aflevere haveaffald på Vejlbyvej. Det var ventet, at der ville dukke en del trailere op, men kl. 8 var der ingen kø.

- Der skal nok komme folk derud også, men som nævnt så tror jeg, at fredericianerne tager det her stille og roligt. Vi har kunnet følge, at folk gerne ville af med deres affald, men når vi nu har åbent, så kommer det til at foregå fredeligt, vurderer Vibeke Hviid, som sammen med sine folk havde forberedt åbningen godt.

I takt med, at skilte om, at pladsen var lukket, blev pillet ned, blev nye med budskabet om at huske at vaske og spritte hænder og holde afstand sat op.

Genbrugspladsen og deponiet holder åbent dagligt til kl. 21.

Skiltene med lukket kunne pilles ned, og skilte med gode råd sættes op. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Endelig kunne der smides genbrugsaffald på pladsen på Bundgårdsvej. Foto: Claus Fisker/ Ritzau Scanpix
På Vejlbyvej var der tirsdag morgen ikke en eneste, som ville af med haveaffald. Det forventes, at der kommer en del senere på dagen. Foto: Dorte Brandsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia

Regler forvirrer: Midtby-butik møder undren fra folk, der tror, den skal holde lukket

Alarm 112

Politibetjent slæbt med gassende bil på Holstensvej: Flere sigtelser venter fører

Annonce