Annonce
Danmark

Roman: Et kedsommeligt drama

Ina Merete Schmidt. Foto: Robin Skjoldborg/Gyldendal
Annonce

Der er lagt op til en hæsblæsende fortælling om den midaldrende Martin, som kommer på afveje på grund af kompliceret kærlighed i Ina Merete Schmidts "Du tror alt er godt". Desværre er fortællingen om en mand, der forelsker sig i en tjekkisk kvinde, som pludselig forsvinder og viser sig at gemme på en broget fortid, bare ikke interessant.

Selvom forfatteren har fat i en historie, som med sit plot egentlig kunne være et hit, er det, som om den aldrig folder sig ud. Trods en masse optakt til spænding bliver fortællingen aldrig vedkommende, og årsagen er dels den uinteressante hovedkarakter og dels de mange "i øvrigt"-historier, som hiver tempoet ud af romanen.

Læseren får en masse informationer om både Martins fortid og ikke mindst hans tanker, men man kommer aldrig ind under huden på ham, fordi karakterbeskrivelsen aldrig giver én lyst til at komme tættere på. Martin oplever også en masse, men alt er udsat for samme kedsommelige systematik: Først oplever han det, så reflekterer han over det, og problemet er, at man som læser har fanget det hele første gang, hvorfor romanen uden problemer kunne være blevet en del kortere.

Det gør læsningen tung og utroværdig, fordi tempoet er for opskruet, som da Martin bliver nervøs for et terrorangreb lige efter at have fået af vide, at hans kæreste muligvis er morder. Det giver et underligt billede af alt for mange tillægshistorier, og det virker konstant, som om forfatteren har slået et for stort litterært brød op, samtidig med at der også lige skal bages et par overflødige boller ved siden af, som kun bidrager med tomme kalorier.

Sammenholder man dette med en dialog, der ikke ligger godt i munden, så er "Du tror alt er godt" kun i glimt værd at læse. Ina Merete Schmidt formår nemlig at skildre miljøer, så man føler, at man er der selv, men det sker desværre for få gange til, at man får en stor læseoplevelse.

Roman Ina Merete Schmidt: "Du tror alt er godt"

208 sider, Gyldendal

Ina Merete Schmidt: "Du tror alt er godt". Foto: Gyldendal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce