Annonce
Danmark

Roman: Forbrydelse på japansk

Krimi: Keigo Higashinos anden krimi på dansk er perfekt underholdning til hjernen og regnvejret.

Bøger: I "Den ophøjede morder" må drabsefterforsker hr. Kusanagi og hans kvindelige medhjælper Utsumi ligesom i Higashinos første krimi "Den hengivne hr. X" søge hjælp hos hr. professor Yukawa fra Tokyo Universitet. De fatter ikke, hvordan patchworkkunstneren Ayanes ægtemand, hr. Mashiba, pludselig ligger død i parrets smukke hus. Tilsyneladende forgiftet med arsenik, mens Ayane besøgte forældrene i Hokkaido. Hun og hendes mand har kun været gift i kort tid. Hr. Mashiba har dog pointeret, at hvis de ikke har børn på vej inden et år, vil han skilles. Ægteskab er skabt til børn. Hvad ellers?Ayane er ikke enig - men hendes patchworkmedhjælp, den unge og smukke Hiromi, får alligevel nøglerne til huset i Ayanes fravær. Nogen skal jo passe hr. Mashiba.

Keigo Higashinos krimier er som at lægge puslespil i sommerregn. Her efterforskes og fremlægges fakta, der så dissekeres af den logiske hr. professor. På en måde, der får de mere jordnære efterforskere til at undres. Det bedste ved det hele? At læseren er med i Japan, bliver mere og mere ivrig efter at finde de rette brikker og føler sig stærkt underholdt. Lige indtil sidste brik ligger, hvor den skal, og solen vender tilbage.

Oversætterne Mette Holm og Jonas Steno Olsen skal roses for et sprog, der er lige så præcist, som handlingen er logisk. Og morsom. Og tankevækkende. Og meget japansk på den psykologisk høflige måde. Roman: Keigo Higashino: "Den ophøjede morder"

Oversat af Mette Holm og Jonas Steno Olsen, 324 sider, Modtryk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];