Annonce
Erhverv

Ros til krydstogtguiderne fra rederiet Viking - ligger nummer to i Nordeuropa

Visit Fredericias guider får nok at se til i 2019, når 20 krydstogtskibe lægger til kaj. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Fredericia har fået en ny gruppe turistguider i år og søger i øjeblikket endnu flere - især tysktalende.

Fredericia: Da skibet Viking Sky mandag aften vinkede farvel til Fredericia, sluttede krydstogtsæsonen 2018. Men sæsonen er ikke nødvendigvis slut for guiderne, som allerede nu ser frem mod næste sæson, hvor 20 skibe har meldt deres ankomst til byen. I mellemtiden kan guiderne lune sig på bedømmelsen fra rederiet Viking, som besøgte byen for første gang i 2018.

- Fra krydstogtskibene har vi fået fantastisk flot feedback. Vi har netop fået bedømmelsen fra Viking, som er en stor kunde. Hos dem ligger vi nummer to i Nordeuropa. Vi kan ikke bygge det på så mange anløb, men under deres besøg har vi haft 25-30 guider i gang. Sæson 2018 har virkelig været en succes for guiderne, fortæller cruise koordinator hos Visit Fredericia Helle Rosborg Black.

Ved indgangen af 2018 havde Visit Fredericia 35 guider, men nogle stoppede af forskellige årsager, og samtidig ansatte Visit Fredericia 12 nye, som alle gennemgik et kursus og en eksamen i april, hvor de blev bedømt på gåtursteknik, buskørsel og mikrofonteknik. Alle bestod eksamen, og hermed var der 40 guider til rådighed til krydstogtsæsonens begyndelse.

Annonce

Guiderne kommer fra hele Trekantområdet. Mange af dem har forladt arbejdsmarkedet og er dermed 60+, men vi har også gymnasielærere og studerende. Denne gang har også fået ansøgninger fra folk, der eksempelvis har brugt tysk på deres job eller har boet i Tyskland i en periode.

Helle Rosborg Black

Ansøgninger fra tysktalende

Næste år venter endnu flere krydstogtanløb, og da guiderne også går andre turistture, får Visit Fredericia brug for flere guider. Derfor er guidestillingen slået op igen.

- Vi har brug for tysktalende guider, for vi får flere tyske skibe næste år. Guiderne melder ind af lyst. De er ikke fuldtidsansatte. De har mange andre jern i ilden, og mange af dem rejser meget, fortæller Helle Rosborg Black.

I år håber hun også at kunne ansætte guider med spansk- og italienskkundskaber. Visit Lillebælt har allerede fået en del ansøgninger og indkalder snart til samtaler. Der bliver oprettet kurser for både nye og rutinerede guider til vinter.

- Guiderne kommer fra hele Trekantområdet. Mange af dem har forladt arbejdsmarkedet og er dermed 60+, men vi har også gymnasielærere og studerende. Denne gang har også fået ansøgninger fra folk, der eksempelvis har brugt tysk på deres job eller har boet i Tyskland i en periode, fortæller Helle Rosborg Black.

Populære busture

Guiderne skal næste år geare op til endnu flere krydstogtanløb. Både den 14. juni og den 8. august får to anløb ad gangen. Desuden bliver sæsonen længere, fordi den allerede begynder den 1. april og først slutter med juleanløbet 24. december.

- Gæsterne er ombord for at komme ud og se, hvordan jul bliver fejret i andre lande, så der regner vi med, gæsterne er helt friske på at komme ud og være sammen med os, siger Helle Rosborg Black.

Til næste år vil Visit Fredericia udbyde de samme ekskursioner som i år. Nogle mere populære end andre. Det gælder blandt Egeskov Slot, Ribe og Jelling, fortæller cruise koordinatoren.

- Vi har arbejdet for at få solgt vores tur til Koldinghus og Christiansfeld, og den er kommet godt med nu.

Desuden tilbyder Visit Lillebælt byvandring i Fredericia, bustur til Legoland, H.C. Andersen-museet i Odense og busture langs Lillebælt, som især er populær blandt ældre krydstogtgæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce