Annonce
Fredericia

Roskilde Festival giver Ungdommens Hus 50.000 kroner: Efter togbrande skal der renoveres

Udearealerne ved Ungdommens Hus i Norgesgade skal renoveres. Roskilde Festival støtter projektet. Foto: Claus Fisker

Fredericia: Ungdommens Hus i Norgesgade har haft en omfattende renovering af udearealerne på tegnebrættet gennem længere tid, og nu realiseres den, skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse:

- De seneste brande på banearealet ved siden af Ungdommens Hus har ikke gjort behovet for en renovering mindre.

- Brandene har ødelagt flere meter graffitivæg og det nyligt istandsatte skaterareal, som dagligt bliver benyttet af rigtig mange børn og unge, udtaler Lars Ejby Petersen (S), formand for kommunens kultur- og Idrætsudvalg:

- Så vi skal i gang med en mere omfattende renovering af arealerne foran Ungdommens Hus, men vi gør det ikke uden at inddrage brugerne af huset.

Som en del af renoveringen er der ved at blive bygget et nyt skaterområde, som skal erstatte de Orange Haller lidt derfra. De rives ned i forbindelse med byudviklingsprojektet Kanalbyen.

Efter ansøgning støtter Foreningen Roskilde Festival renoveringen i Fredericia med 50.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce