Annonce
112

Rumæner snuppet for jakke-tyveri i Sport 24: Makkeren slap væk

En rumænsk tyv blev lørdag snydt af et par skjulte jakkealarmer i Sport24. Foto: Klaus Madsen
En rumænsk mand forsøgte lørdag formiddag

Fredericia: En 21-årige rumæner mand blev lørdag klokken 12.37 snuppet for butikstyveri i Sport 24 i Danmarksgade.

Alarmen bippede, da manden forsøgte at forlade butikken med to jakker til 1700 kroner pr. styk. Et par betjente nåede hurtigt frem til butikken, og manden blev anholdt. Betjentene valgte at kigge nærmere på butikkens videoovervågning.

- Det viste sig, at han havde en hjælper, som havde taget jakkerne med ind i prøverummet og klippet alarmerne af med specialværktøj. Men de vidste bare ikke, at der var to alarmer i jakkerne, siger politikommissær Jesper Duus fra Sydøstjyllands Politi.

Hjælperen havde klippet alarmerne af inde i prøverummet og efterladt dem. Derefter tog den 21-årige jakkerne på og gik ud af butikken. Men så lød den ekstra alarm altså.

Gerningsmanden, der ikke bor i Danmark, blev søndag fremstillet i grundlovsforhør. Her fik han en straksdom på 20 dages fængsel og et indrejseforbud i Danmark på seks år, oplyser vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

Hans hjælper var søndag stadig er på fri fod.

Artiklen er opdateret klokken 17.11 med oplysninger om fængslingen af gerningsmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia HK

FHK var tæt på sensationen men faldt med ære mod Aalborg

Sport

navne

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia HK

FHK-general: Aalborg kom for at få en dag på kontoret, men det fik de ikke

Annonce