Annonce
forside

Rumænere efter voldsomt tasketyveri: Tre vidste intet - en kaldte det en fejl

Arkivfoto: Michael Bager

Fredericia: Fire rumænere kommer sandsynligvis til at tilbringe jul og nytår bag tremmer. Mandag eftermiddag varetægtsfængslede en dommer i Retten i Kolding dem i en måned - blandt andet med den begrundelse, at de ikke skal have mulighed for at samstemme deres forklaringer.

De fire rumænere, en kvinde og tre mænd, er sigtet for røveri mod en 73-årig kvinde lørdag omkring kl. 13.15 på parkeringspladsen ved Assistens Kirkegård.

Kvinden har fortalt til politiet, at hun blev kontaktet, holdt fast og fik stjålet sin taske.

Et vidne havde observeret en bil med registreringsnummer DGZ 844, og søndag blev fire personer anholdt i den pågældende bil i Næstved. Det er de fire personer på henholdsvis 27, 43, 46 og 47 år, som mandag blev fremstillet i grundlovsforhør ved hjælp af en rumænsk tolk.

Alle kærede dommerens afgørelse

Her afgav de forklaringer om, hvorfor de var i Danmark, hvornår de kom til landet, som ingen af dem har tilknytning til, og hvad de hver især mente, der var sket på parkeringspladsen ved Assistens Kirkegård.

Den 46-årige mand erkendte, at han havde stjålet kvindens taske, men vidste ikke, hvorfor han havde gjort det og kaldte det en fejl.

De tre andre kunne ikke erkende noget som helst. Den 27-årige kvinde, som ifølge sigtelsen skulle have grebet fat i den 73-årige kvinde, fortalte, at hun var kommet til Danmark fire dage tidligere og ikke havde noget med tyveriet af tasken at gøre, og at hun ikke havde grebet fat i den 73-årige.

Alle fire kærede dommerens afgørelse om varetægtsfængsling frem til den 15. januar til landsretten.

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Troels Lund skyder igen: Jeg sigter meget præcist på de røde, transportminister

Læserbrev: Veje og kollektiv transport bør ikke være en politisk kampplads, mener transportminister Benny Engelbrecht, der derfor beder mig sænke sigtekornet. Hertil er der vel blot at sige: Jo, investeringer i vores fælles infrastruktur - veje, tog, broer - er i høj grad en politisk kampplads, og især nu, hvor en svag socialdemokratisk regering har ladet hele sin overlevelse afhænge af de røde partier i Folketinget. Fakta er nemlig, at den brede transportaftale, som transportministeren drømmer om, kan ende med at blive et mareridt for alle virksomheder og borgere i Østjylland og mange andre steder i landet. De røde støttepartier siger klart fra overfor "mere asfalt", som de kalder det. Det kan så meget vel resultere i, at E45 ikke udbygges - selv om det var en central del af både den tidligere regerings plan og også et meget klart løfte fra fremtrædende socialdemokrater i valgkampen. Finansminister Nicolai Wammen, der er valgt i Aarhus, skrev meget specifikt i sin kandidattest på TV 2: "På den korte bane har E45 topprioritet." Nu er regeringens topprioritet at lave en bred aftale med motorvejs-fjendske partier som SF og Enhedslisten. Derfor er der i høj grad brug for at rette sigtekornet præcist på de røde - i håb om blot at plaffe de værste vildskud ned.

Annonce