Annonce
Trekantområdet

Runecentrets forplads har fået makeover: Nu venter det mest omfattende indgreb

Butikkerne i Runecentret er klar til julehandlen, efter at pladsen foran centret er renoveret. Foto: Anders Kynde
Pladsen foran det lille butikscenter i Jelling er tæt på at være færdigrenoveret. Dermed er brolæggerne så småt begyndt på projektets anden etape, som kommer til at påvirke trafikken på Stationsvej.

Jelling: De tre flagstænger er der endnu. Men ellers er der ikke meget, der minder om den gamle forplads ved Runecentret.

Hvor der før var gammelt og slidt asfalt fyldt med lapper, er der i dag en mere moderne belægning og belysning på pladsen. Dermed er renoveringen så godt som færdig foran Runecentret. Kun et par parkeringspladser mangler at blive gjort klar.

Det betyder samtidig, at renoveringsarbejdet kan fortsætte på selve Stationsvej, som er 160 meter lang. Her skal asfalten fjernes og erstattes med ny brostensbelægning på kørebanen, mens fortovene delvis skal renoveres med nye granit- og betonfliser. Dertil plantes 17 lindetræer langs vejen fra stationen og op mod monumentområdet. Gadebelysningen bliver også udskiftet med lave LED-lysmaster.

Dette arbejde er også det mest tidskrævende i renoveringsprojektet, som begyndte i midten af august. Således forventer Vejle Kommune, at arbejdet varer frem til først i maj 2020.

Det kommer til at tage et halvt år for entreprenørene at renovere Stationsvej. Foto: Anders Kynde

Fra nord mod syd

Undervejs kan dele af Stationsvej være spærret det kommende halve år. Entreprenøren begynder med den nordlige del af vejen, hvilket betyder, at beboerne er nødt til at benytte byens øvrige parkeringspladser i den periode.

Når arbejderne rykker længere syd på ad Stationsvej, kan den nordlige del tilkøres via Møllegade og Runevej.

Projektet er et samarbejde mellem Vejle Kommune, Jelling Lokalråd og Runecentret A/S. Budgettet er på næsten ni millioner kroner, hvoraf Runecentret A/S selv finansierer den del, der er renoveret på pladsen foran centret.

Annonce

Forandringen

Runecentret blev opført i 1937 som Jelling Andelsmejeri. I dag er der seks butikker i bygningen. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce