Annonce
Fredericia HK

Rutineret FHK'er: Jeg har fået at vide i seks år, at jeg skulle skyde noget mere

Nicolai Mehl har en del fingre der skal tapes ind. Den rutinerede back scorer ikke ret mange mål, men han lægger op til flere. Arkivfoto: Mette Mørk
Nicolai Mehl er en af de mest rutinerede spillere på Fredericia HK's ligahold. - Jeg har fået at vide i seks år, at jeg skulle skyde noget mere, siger bagspilleren.

Fredericia: Nikolaj Mehl slipper nok aldrig af med de folk, der råber, at han skal skyde noget mere på mål. Sådan er det, for han er højre back men er ikke kendt som den store målsluger. I sidste sæson satte han 54 træffere i 24 kampe for FHK, og i denne sæson er det hidtil blevet til tre mål i to kampe.

Til gengæld topper han så klubbens oplægs-statistik, hvor det er blevet til seks i de første to kampe.

- I seks år har jeg hørt på folk, der råber, at jeg skal skyde mere. Det kommer ikke til at ske. Hvorfor skal jeg skyde, når vi har masser af andre målscorere? Så vil jeg hellere spille dem fri, siger Nikolaj Mehl.

Han kom til FHK fra norsk håndbold for at rykke op i ligaen, og det skete i debutsæsonen i klubben. Når han kigger sig selv i spejlet, er han ganske godt tilfreds med begyndelsen på ligaen.

- Det er gået nogenlunde. Imod GOG spillede jeg ikke ret godt, men jeg kom alligevel ind og scorede et mål og stod ok i forsvaret. Imod Mors-Thy var jeg mere med, men der tabte vi. Alt i alt er jeg nogenlunde tilfreds, siger han.

Vi går ind til alle kampe for at vinde. Om det er hjemme eller ude betyder ikke noget i forhold til den ambition. Men vi er stærkest på hjemmebane. Det vil man også se, hvis man kigger tilbage rent historisk. Vi er bedst hjemme, og vi har talt meget om indbyrdes, at det her skal være en fæstning.

Nikolaj Mehl, højreback for FHK

En anderledes kamp

Nikolaj Mehl kom til Fredericia med tre norske titler i sportstasken. Desuden har han spillet 30 kampe i Champions League med 70 mål til følge, og han er dermed den mest rutinerede spiller på et relativt ungt FHK-mandskab.

Denne sæson bliver brutal for oprykkerklubben, der godt nok slog GOG i en flot første kamp men siden tabte til Mors-Thy.

- Vi går ind til alle kampe for at vinde. Om det er hjemme eller ude betyder ikke noget i forhold til den ambition. Men vi er stærkest på hjemmebane. Det vil man også se, hvis man kigger tilbage rent historisk. Vi er bedst hjemme, og vi har talt meget om indbyrdes, at det her skal være en fæstning, siger Nikolaj Mehl.

Søndag kommer Ribe-Esbjerg til thansen Arena, og selvom FHK i kamp et slog et større hold i GOG, tager Nikolaj Mehl ikke favoritværdigheden på sig.

- Vi er ikke favorit hjemme, fordi vi slog GOG. Vi kan ikke bare sige, at fordi vi slog dem, kan vi slå alle. Jeg tror også, at Ribe-Esbjerg vil være opmærksom på, hvad vi kan nu. Det bliver en helt anderledes kamp, siger Nikolaj Mehl.

Gode og dårlige nederlag

Han er ikke alt for nedtrykt over, at det endte med nederlag i kamp to. Nul point er altid en skuffelse, men:

- Vi kigger altid på, hvordan vi har tabt. Har vi gjort det godt, eller er vi faldet igennem? Det er slemt at tabe en kamp, hvor nul spillere stempler ind, og hvor intet fungerer. Mod Mors-Thy var der for mange ting, der ikke fungerede, men udfaldet kunne have været anderledes, hvis vi havde været skarpe på de rette tidspunkter, siger Mehl.

- Der var risiko for, at vi kunne stå med nul point for de første fem kampe. Men sådan blev det jo ikke, siger Nikolaj Mehl med et smil.

Vi slutter hvor vi starter og taler om mål. Af og til scorer Mehl på helt vanvittig vis, hvor han halvt liggende og langt udefra banker bolden helt op i krogen.

- Nogle gange tager fanden ved mig. Men det er sjældent, siger han.

FHK tager imod Ribe-Esbjerg på søndag klokken 14.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Fra rugby i Erritsø til banko i Egeskov: Fotografens 10 favoritter fra ét års søndagsaviser

FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce