Annonce
Fredericia

- Ryes Kaserne er den rigtige løsning - jeg var værnepligtig der

Der var enighed i forligskredsen bag politiaftalen om, at Ryes Kaserne er det rigtige valg til at huse den midlertidige politiskole. Foto: Scanpix

Peter Kofod Poulsen(DF) har lagt pres på justitsministeren for at få etableret en midlertidig politiskole. Valget af Ryes Kaserne er helt oplagt, siger han.

Fredericia: Valget af Ryes Kaserne til at huse den midlertidige politiskole lå lige til højrebenet. Det siger retspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti Peter Kofod Poulsen til Fredericia Dagblad.

- Kasernen rummer alt det, som de kommende politielever har brug for. Sikkerheden er i top, der er øvelsesfaciliteter, skydebane, mandskabsfacilitieter, og så er det helt centralt i Danmark, tæt på den kommende politiskole i Vejle. Og så har jeg selv været værnepligtig der, siger Peter Kofod Poulsen tilfreds.

Han er glad for, at der er truffet en løsning efter måneders usikkerhed omkring politiuddannelsen.

- Det har været et uskønt forløb, men vi havde givet regeringen opdrag om, at der skal uddannes politielever fra 2018, og det sker nu. Derfor er det en god dag, for det betyder, at vi nu får mulighed for at give dansk politi et solidt løft, som vi har lovet, siger Peter Kofod Poulsen.

Det er en rigtig god dag for alle os, der gerne vil styrke politiet. Fra 2018 kan vi uddanne 300 nye betjente om året, og dermed give politiet det løft, der virkelig er behov for.

Retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF)
Retsordfører for DF Peter Kofod Poulsen er fra Sønderborg, men han aftjente sin værnepligt på Ryes Kaserne, så han er helt tilfreds med, at det bliver Fredericia, der skal huse den midlertidige politiskolen. Arkivfoto

Udbygning skal give mening

Der skal ske en udbygning af Ryes Kaserne for at rumme de kommende politielever, men det har været afgørende for DF, at alle udbygninger skal kunne anvendes siden af forsvaret.

- Vi skal koordinere med forsvaret, hvad der skal ske, for de skal kunne se en fordel i de investeringer, der skal foretages. Der skal også investeres i inventar, men det vil være noget, der kan tages med til den kommende skole i Vejle, siger Peter Kofod Poulsen.

Han underholdt onsdag forligskredsen med sin fortid på Ryes Kaserne.

- Jeg har slidt og slæbt på rygsække og udstyr på den kaserne, men det var en rigtig god tid. Fredericia var en god by at være værnepligtig i, så jeg synes på alle måder, at det er en rigtig god beslutning, at politieleverne skal starte der, siger Peter Kofod Poulsen, der aftjente sin værnepligt i Telegrafregimentet i 2010.

Annonce

Tæt på Vejle

Beliggenheden tæt ved den kommende politiskole i Vejle har været et af de afgørende parametre for både Peter Kofod og resten af forligskredsen.

- Vi skal have ansat nye lærere, og der er kort afstand fra Fredericia til Vejle, så det vil ikke være en udfordring, at de om et par år skal arbejde i Vejle. Eleverne skal indlede deres uddannelse i Fredericia, men måske afslutte den i Vejle, og det vil også være uden problemer, når byerne ligger så tæt, siger Peter Kofod Poulsen.

Ifølge ham var ingen andre muligheder til debat i forligskredsen onsdag, og beslutningen om at vælge Ryes Kaserne var enstemmig.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Drømmer du om et elektronik-job? Elgiganten har mange ledige stillinger i nyt varehus

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Fredericia

Kontrakt underskrevet: Derfor bliver nye tennis- og padelhaller forsinket i Erritsø

Erhverv

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Alarm 112

Ung mand ramt af uheld: Nyindkøbt bil udbrændte på vej hjem

Fredericia For abonnenter

Lise Gerdes er 'mor' til mange ude i verden: - Man bliver mødt af det, man selv sender ud

Alarm 112

Nu er brandtomt undersøgt: Flammerne har gjort hellested ubrugeligt

Fredericia

Borgmester vil bruge 30 millioner kroner mere på Fredericia Vold

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Alarm 112

Hellested skal genopbygges hurtigst muligt: Enhedslisten spiller ud med to mio. kr. til løsning

Fredericia For abonnenter

Analyse om borgmesterkæden: Flere vil være kalif i stedet for kaliffen

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce