x
Annonce
FC Fredericia

Rykker FC Fredericia op, sker det mod alle odds

Jonas Dal og FC Fredericias spillere skal på Mission Impossible i foråret. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
FC Fredericia har de mest beskedne rammer og den klart mindste økonomi af de klubber, der bejler til førstepladsen i 1. division. Det er Davids kamp mod Goliath gange to.

Fredericia: Det er historien om humlebien, der flyver. Egentlig burde FC Fredericia ikke kunne mænge sig med store klubber som Vejle Boldklub og Viborg i toppen af 1. division, men det gør den.

I smørhullet mellem de to store har FC Fredericia 35 point: Tre point fra Vejle på førstepladsen og to fra Viborg på tredjepladsen.

Kigger man på klubbernes seneste regnskaber for 2018, ser det umuligt ud for FC Fredericia at blive deroppe. Regnskaberne skal selvfølgelig tages med forbehold, da de er fra 2018 og ikke 2019. Desuden spiller det ind, at Vejle eksempelvis bruger markant flere midler på at udvikle talenter, end FC Fredericia gør.

Men tallene virker fint som rettesnor, og de viser, at både Vejle og Viborg råder over en helt anden opsætning end FC Fredericia.

Man kan ikke fortænke nogen i at føle, at det er "Mission Impossible" for klubben at holde snor i de to.

- Det kan jeg sagtens forstå, hvis der er nogle der tænker. Og det er det måske også "Mission Impossible". Men der er før sket overraskelser, siger direktør Stig Pedersen.

Annonce
Ender vi på en anden eller tredjeplads, vil det være vores bedste placering siden 2010. Det kan ingen være utilfreds med.

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia

Fodbold på højt niveau

Han lader sig ikke skræmme af modstanden i toppen,

- Vi har i flere sæsoner spillet fodbold på højt niveau. Vi kom i pokalsemifinalen for kort tid siden, og både i den sæson, i sidste sæson og i denne, har vi leveret fodbold på et højt niveau. Vores hold er godt nok til at spille op med Vejle og Viborg, siger Stig Pedersen.

FC Fredericia påbegyndte tilbage i 2016 en rejse frem mod en ny og mere seværdig spillestil, da klubben ansatte Jesper Sørensen som cheftræner. Han flyttede spillet i en positiv retning, og klubben spillede mageløst i mange kampe - men i resten lod præstationen meget tilbage at ønske, og FC Fredericia fik aldrig resultaterne med.

Jonas Dal er i gang med sin anden sæson i klubben, og han har videreført store dele af spillestilen - og fået resultaterne med.

Økonomien er vigtig

Stig Pedersen mener, at Vejle er favorit til at blive på førstepladsen. Men han mener ikke, man skal forvente at klubben bare sejler i mål fra nu af og til champagnepropperne kan springe.

- Lige meget hvor stort et setup, man har i 1. division, er der et loft for, hvor dygtige spillere man kan tiltrække. For de bedste vil ikke spille i 1. division. Derfor kan forskellen rent sportsligt aldrig blive så stor, siger Stig Pedersen.

Der, hvor FC Fredericia hænger i bremsen i forhold til konkurrenterne, er på truppens bredde. Skader og karantæner kan presse klubben, og på det parameter er både Vejle og Viborg noget bedre stillet.

- Vejle har vel 40 spillere i sin trup, lyder det med et skævt smil fra Stig Pedersen.

Han underkender ikke økonomiens betydning.

- Økonomien spiller en stor rolle. Kigger du tilbage på, hvem der er rykket op i tidligere sæsoner, vil du nok se, at det flest gange har været klubberne med den største økonomi, siger han.

FC Fredericia er oppe mod overmagten

Vejle Boldklub:

Omsætning: 35,989,000.
Personaleudgifter: 32,092,000.
Antal beskæftigede: 56.
Trænerteam: En cheftræner, to assistenter, en analytiker, en fysisk træner, en målmandstræner, to fysioterapeuter.

Viborg FF:

Omsætning: 27,014,490.
Personaleudgifter: 17,249,391.
Antal beskæftigede: 40.
Trænerteam: En cheftræner, en assistenttræner, en målmandstræner, en fysisk træner, en fysioterapeut, en massør.

FC Fredericia:

Omsætning: 14,886,553.
Personaleudgifter: 9,554,809.
Antal beskæftigede: 25.
Trænerteam: En cheftræner, en assistenttræner, en målmandstræner, en fysioterapeut.

*Tallene er taget fra seneste regnskabsår, som er i 2018. Der kan altså være skruet på budgetterne siden, men de er en udmærket rettesnor.
*Tallene skal tages med forbehold. Vejle bruger eksempelvis mange flere penge på ungdomsudvikling, end de to andre klubber.

10 år mere

Det er 10 år siden, at FC Fredericia seneste var tæt på at rykke op. Under Peter Sørensen var den snublende nær, men den faldt og mistede grebet om oprykningen en fatal dag i Kolding.

Nu er FC Fredericia mod alle odds så tæt på, som klubben har været siden dengang. Spørgsmålet er så, om der går 10 år igen, hvis det glipper - igen.

- Det kan jeg ikke svare på. Men jeg kan sige, at med vores økonomi skal vi være glade for, at vi har et 1. divisions-hold i byen. Rækken er i en rivende udvikling, og vi skal udvikle os for at blive her, siger direktøren.

Bliver du skuffet, hvis I ender på en andenplads?

- Det kommer an på, hvordan det sker. Hvis Vejle stikker hurtigt af, og det er afgjort i lang tid, tror jeg vi er glade for andenpladsen. Glipper det i næstsidste runde igen, tror jeg ikke vi er helt tilfredse, siger Stig Pedersen med et smil.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce