Annonce
Fredericia

Nu får udsatte familier alligevel en tur i Legoland eller zoo i sommerferien

Det var de store smil, der var fremme, da Bjarne Skjoldmose, præsident for Fredericia Rotary klub og Otto Strømman fra samme klub kunne give tilsagn om 70.000 kroner, som skal bruges til at give sårbare børn, unge og familier en oplevelse i sommerferien. Det er en donation, som fik alle arme i vejret på Familie & Ungdomscentret, fortæller leder Jette Brandt Lange. Der er nemlig rigtig mange familier, som ellers ikke ville kunne få en oplevelse sammen i Legoland, zoo eller Djurs Sommerland. Foto: Marianne Husted
Fredericia Rotary Klub har doneret 70.000 kroner til oplevelser for sårbare børn og deres familier, der ellers ikke ville være kommet af sted denne sommer.
Annonce

Fredericia: Det var næsten som juleaften, da Familie & Ungdomscentret i Fredericia Kommune i sidste uge kunne meddele en lang række familier, at de denne sommer får mulighed for at tage deres børn og unge med på en endags-tur til Legoland, Djurs Sommerland eller Odense Zoo.

Anledningen er en donation, som Fredericia Rotary Klub kunne aflevere lige før skolesommerferien. Med Rotary-medlem Otto Strømman i spidsen og opbakning fra klubbens øvrige medlemmer er der blevet skaffet i alt 70.000 kroner til glæde for udsatte unge og børn.

- Det er rigtig mange penge, siger en meget glad centerleder Jette Brandt Lange, som ikke nok kan understrege betydningen af, at forældre, børn og unge får mulighed for at få denne oplevelse sammen.

Det bliver normalt ikke til meget mere end en tur i Madsby Legepark i løbet af en sommer for disse familier.

Jette Brandt Lange.

Annonce

Fire planlagte ture

Fire store busser bliver sendt af sted i dagene 31. juli, 1. og 2. august og 9. august. Der vil være to medarbejdere med på hver tur, hvor der er sørget for frugt og juice. Adgangsbillet og mad i forlystelsesparken er også med i pakken, så familierne ikke skal tænke på andet end at få en god dag sammen.

- Vi har en gang tidligere haft mulighed for blot at sende en enkelt mor og barn af sted på en tur, og det er en tur, som de stadig taler om, kan Jette Brandt Lange fortælle.

Det er nemlig familier, som ikke har økonomisk overskud - og sommetider heller ikke psykisk overskud til at arrangere en tur.

- Det bliver normalt ikke til meget mere end en tur i Madsby Legepark i løbet af en sommer for disse familier, siger Jette Brandt Lange.

Både den nye præsident for Fredericia Rotary Klub, Bjarne Skjoldmose, der er facility manager hos ADP, og rotarianer Otto Strømman var meget glade for på klubbens vegne at kunne overrække pengene til centerlederen. Det var efter et Rotary-besøg hos Familie & Ungdomscentret, ideen opstod om at tilbyde disse børn og unge en oplevelse, som de ellers ikke ville kunne få.

Siden har de været i gang med at søge sponsorater fra 1000 kroner og opad hos byens virksomheder. I omegnen af 25 sponsorer har ønsket at være med til at sende disse børn og deres familier på endags-ture, som vil gøre deres sommerferie til noget helt særligt.

Det var gode nyheder, som centerleder Jette Brandt Lange kunne give på Familie & Ungdomscentret i sidste uge. De 50 ansatte for da også straks i telefonerne for at fortælle nyheden om en god sommeroplevelse videre til de familier, de er tilknyttet. Foto: Marianne Husted
Annonce

Positiv tilgang

Familie & Ungdomscentret arbejder til stadighed med 350 børne- og unge-sager.

- Vi møder de første, når de ligger 16 uger gamle i mors mave, og slipper de sidste, når de er fyldt 23 år.

Tilgangen til børn, unge og familier er positiv og anerkendende.

- Vi kommer ind i det gab, der er mellem forældrenes kompetencer og børnenes behov, som Jette Brandt Lange formulerer det.

De 50 familiekonsulenter tager altid udgangspunkt i de ressourcer, som den enkelte familie har, selv om den kan være udfordret af alt fra sygdom, manglende struktur til måske lidt for meget alkohol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce