Annonce
Middelfart

Så er dørene slået op: Nu kan hjemløse syddanskere komme til hægterne i Middelfart

National chef i Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt var med, da organisationen åbnede nyt omsorgscenter for hjemløse i Middelfart mandag. Foto: Røde Kors
Der er plads til fem hjemløse ad gangen, og centret skal drives af Røde Kors, som allerede har åbnet lignende steder i Århus og København.
Annonce

Middelfart: Et omsorgscenter for hjemløse er kommet til Middelfart. Mandag eftermiddag slog Røde Kors dørene op til det, der skal hjælpe hjemløse borgere i Region Syddanmark til hægterne, når de eksempelvis har været indlagt på hospitalet.

På omsorgscentret, der har fået navnet "Svalegangen", er der plads til fem hjemløse ad gangen, og de må gerne både have deres hund med og have et aktivt misbrug, mens de bor på centret.

- Vi er fantastisk glade for den store opbakning hele vejen rundt - særligt fra Middelfart Kommune og regionen. Vi er sikre på, at Svalegangen vil komme til at gøre en stor forskel for rigtig mange hjemløse borgere. Ligesom vi oplever på vores to andre omsorgscentre i København og Århus, sagde Marie-Louise Gotholdt, national chef i Røde Kors i forbindelse med åbningsreceptionen mandag.

Annonce

Regionen afsætter penge

Svalegangen er placeret i eksisterende lokaler på Middelfart Sygehus, som Røde Kors lejer sig ind i. Og her kan den hjemløse bo i 14 dage på eget værelse med eget bad og toilet. Centrets daglige leder bliver en sygeplejerske ansat af Røde Kors, mens der også er ansat en socialrådgiver til at hjælpe de hjemløse godt videre. Frivillige skal sørge for omsorg, gode snakke og hyggelige rammer.

Derudover har Region Syddanmark afsat penge til en socialsygeplejerske. Det fortæller formand for regionens sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S):

- I Region Syddanmark har vi en vision om, at vi gerne vil skabe mere lighed i sundhed. Derfor er det en kæmpe styrke, at vi nu kan henvise hjemløse patienter fra alle vores sygehuse til omsorgscentret, hvor der vil blive taget godt hånd om dem. For at støtte op om omsorgscenterets arbejde har vi i regionsrådet afsat penge til at ansætte en socialsygeplejerske. Sygeplejersken skal samarbejde med omsorgscenteret og i det hele taget understøtte den sundhedsfaglige behandling af socialt udsatte patienter.

For at få en plads, skal den hjemløse henvises til Svalegangen af socialsygeplejersker, gadesygeplejersker eller andet sundhedspersonale.

Omsorgscenteret er finansieret af Den Europæiske Fond for Bistand for de Dårligst Stillede (FEAD).


For at støtte op om omsorgscenterets arbejde har vi i regionsrådet afsat penge til at ansætte en socialsygeplejerske

Poul-Erik Svendsen (S), Region Syddanmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce