Annonce
Vejle

Så er det officielt: Give og Vejle får DM i cykling

Tirsdag blev det officielt, men allerede søndag sørgede Danmarks Cykle Union for at få taget et foto til offentliggørelsen af, at viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K), og Kurt Gjødsbøl, formand i Give Cykelklub (i midten, red.), bliver værter for næste års DM i landevejscykling. De blev fotograferet på målstregen ved dette års DM i Esbjerg sammen med Henrik Jess Jensen, formand i Danmarks Cykle Union. Foto: Dan Møller
Give Cykelklub skal arrangere DM i landevejscykling næste år, og ruten går rundt i storkommunen.
Annonce

Vejle/Give: Søndag kørte Michael Mørkøv sig til DM-titlen i landevejscykling i Esbjerg.

Næste år skal vinderen hyldes i Give.

Vejle Amts Folkeblad har tidligere skrevet, at Give Cykelklub bliver arrangør af DM-ugen næste år, og nu er det officielt, at rytterne skal kæmpe om titlen på en rute, der går rundt i Vejle Kommune.

Tirsdag morgen bekendtgjorde Danmarks Cykle Union - DCU - officielt, at aftalen med den lokale cykelklub og Vejle Kommune er underskrevet, og at både juniorer, kvinder og mænd skal cykle i og omkring Give.

Det er en kombination af, at Vejle Kommune er så engageret i cykelsporten, og at Give Cykelklub er gået helhjertet ind i projektet.

Morten Anderson, kommunikationschef i Danmarks Cykle Union

Annonce

En dedikeret klub

Unionens formand, Henrik Jess Jensen, er glad for samarbejdet med Vejle Kommune og Give Cykelklub, og det er vigtigt for sporten, at den vigtigste hjemlige titel afgøres foran et medlevende og talstærkt publikum. - Vejle Kommune er som skabt til fantastisk cykelløb med nogle af Danmarks smukkeste og mest udfordrende veje, og så oplever cykelsporten en helt unik gæstfrihed og entusiasme her. Det er kombinationen af ren cykelglæde, en professionel event-kommune og en meget dedikeret klub i de helt rigtige omgivelser, der har været afgørende for, at vi har tildelt Vejle og Give DM-værtskabet næste sommer, siger Henrik Jess Jensen i en pressemeddelelse fra DCU.

Annonce

Stor opbakning i Vejle

Vejle Amts Folkeblad har bedt kommunikationschef i DCU, Morten Anderson, uddybe, hvorfor valget er faldet på Give og Vejle.

- Det er en kombination af, at Vejle Kommune er så engageret i cykelsporten, og at Give Cykelklub er gået helhjertet ind i projektet. Så vi føler, at der er en kolossal opbakning fra hele lokalområdet. Det er helt afgørende for DM-succes, fordi der er så mange, der skal være med til at løfte opgaven i fællesskab. Kan ikke gøre det uden lokal opbakning fra alle små landsbyer og handelstandsforeninger, så det bliver en folkefest, siger kommunikationschefen.

Unionen er ikke i tvivl om, at den lokale organisation er stor nok til at løfte opgaven, og at der er lokal opbakning til sporten.

- Det er bare vores oplevelse, at der er rimelig stor opbakning til cykelsporten i Vejle i denne tid, siger Morten Anderson.

Annonce

Kræver bredt samarbejde

Det skyldes ikke mindst Vejle Kommunes mangeårige engagement i Post Nord Danmark Rundt, hvor etapen til Vejle med opløbet på Kiddesvej og Koldingvej udgør løbets konge-etape.

Samtidig er Vejle som bekendt startby i Tour de France i 2021, ligesom der investeres i mountainbikespor og andre ting indenfor cyklingen lokalt.

I Give Cykelklub er formand Kurt Gjødsbøl glad for, at klubben nu officielt har fået DM i landevejscykling til området. - Det at få lov til at arrangere et DM er en stor opgave, som vi ser frem til med spænding og ydmyghed, og vi er meget bevidste om, at den skal løftes i et bredt samarbejde med alle i området, siger Kurt Gjødsbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce