Annonce
Fredericia

Så er Fredericias testcenter åbnet: Plads til 400 borgere om dagen

Medarbejdere fra Region Syddanmark tog i dag testlokalerne ved Messe C i brug. Foto: Klaus Madsen
Tirsdag åbnede Region Syddanmark endelig et testcenter i Fredericia. Det ligger på bagsiden af Messe C, og dermed slipper lokale borgere nu ture til nabobyerne, når de skal testes for covid-19.
Annonce

Fredericia: Hver åbningsdag kan 400 borgere blive testet på det nye covid-19 testcenter, der tirsdag åbnede i Fredericia.

Det ligger på bagsiden af Messe C, og mandag morgen blev politikere fra kommune og regionen vist rundt i lokalerne sammen med pressen. Lidt senere havde de første borgere booket tid til test.

- Der er plads til 400 borgere med dette setup, og det kan skaleres en lille smule op, men ikke meget, fortalte Peter Stolberg, som er områdeleder i Ambulance Syd og har stået i spidsen for den nye station i Fredericia.

Annonce

Skifter mellem Middelfart og Fredericia

Fem medarbejdere er ansat til at passe stationen, og de er skiftevis i Middelfart og Fredericia. I lige uger er vil det være åbnet mandag, onsdag og fredag i Fredericia og tirsdag og torsdag i Middelfart. I ulige uger er det omvendt.


Vi har presset meget på for at få testcentret, og vi glæder os meget over, at regionspolitikerne har lyttet. Og så er vi glade for placeringen, for hvis man tager en passer, ligger det lige præcis midt i Fredericia.

Jacob Bjerregaard (S), borgmester


Det skal brugerne dog ikke at forholde sig til, da tiderne blot bookes online via coronaprover.dk. I lokalerne i Fredericia er der to podestationer.

- Messe C har været meget behjælpelige, og vi har lejet den gamle udstillerkantine, fortalte Peter Stolberg.

Annonce

Nemmere for udsatte

Fra byrådet var borgmester Jacob Bjerregaard (S) og viceborgmester Susanne Eilersen (DF) mødt op, mens regionspolitikerne Poul-Erik Svendsen (S) og Bente Gertz (S) også var mødt op. I alt 13 testcentre er åbnet i regionen.

- Vi har presset meget på for at få testcentret, og vi glæder os meget over, at regionspolitikerne har lyttet. Og så er vi glade for placeringen, for hvis man tager en passer, ligger det lige præcis midt i Fredericia, sagde borgmester Jacob Bjerregaard, mens Susanne Eilersen især bed mærke i, at udsatte borgere nu får nemmere adgang til en coronatest.

- Der er en gruppe borgere, som ikke transporterer sig selv i bil, og det har været svært for dem at komme til test i andre byer, sagde hun.

Centret vil være åbent på hverdage fra 9 til 17. Mens tirsdag var første åbningsdag i Fredericia, har centret i Middelfart været åbnet siden 16. november.

Byrådspolitikerne Jacob Bjerregaard og Susanne Eilersen var tilfredse med, at teststationen endelig er kommet til Fredericia og Messe C. Bagerst til højre ses områdeleder Peter Stolberg fra Ambulance Syd. Foto: Klaus Madsen
Sådan ser der ud på Fredericias nye testcenter i Messe C, hvor der er to podestationer. Foto: Klaus Madsen
Man skal køre eller gå bagom bygningerne ved Messe C, når man skal hen til det nye testcenter. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Politikere undrer sig også efter Enhedslistens kritik: Hvor mange kommunale millioner er der sat af til folkeskolen?

Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Fredericia

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Fredericia For abonnenter

Skal jonglere mellem morhatten, lærerhatten og arbejdshatten: Mette føler ikke, hun slår helt til

Annonce