Annonce
Erhverv

Så er lagerbyggeriet i Dry Port i gang: Disse virksomheder bygger også

Der er godt gang i entreprenørmaskinerne omkring Prinsessens Kvarter i Taulov, hvor en del af Taulov Dry Port skyder op. Foto: Peter Leth-Larsen
Der er taget en række første spadestik i Taulov i 2019. Bliv klogere på flere af de kommende byggerier her.
Annonce

Taulov: Mandag formiddag blev første spadestik til det knap 50.000 kvadratmeter lager- og logistikbyggeri i Taulov Dry Port taget.

Det er havneselskabet ADP og pensionsselskabet PFA, der står bag Taulov Dry Port. Det seneste byggeri blev sat i gang af bestyrelsesformand for Taulov Dry Port Christian Herskind, regionsdirektør i DS Flexhal Anette Storm og borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Byggeriet er en generisk lager- og logistikejendom, hvor blandt andet transportvirksomheder kan leje sig ind i større eller mindre faciliteter og let kan skalere deres kvadratmeter op eller ned efter, hvad de har brug for. Det er der efterspørgsel efter, oplyser bestyrelsesformand for Taulov Dry Port Christian Herskind, især for de virksomheder, som vækster voldsomt og hurtigt.

- De ledige logistikkvadratmeter er historisk lave. Det marked prøver vi at ramme med det generiske byggeri. I dag er det mere agile virksomheder, der vækster og skal vide, de også kan være her næste år og året efter igen, fortæller han.

Der er da også allerede nu efterspørgsel efter kvadratmetrene. Der er dog endnu ikke skrevet kontrakt med nogen lejere, oplyser administrerende direktør Rune D. Rasmussen.

- Da vi besluttede at bygge, følte vi os overbeviste om, markedet har brug for det. Men nu er efterspørgslen eksploderet. Vi har rigtig mange forespørgsler, men for mange kunder er det en stor beslutning at tage, og de vil gerne se byggeriet gå i gang og kende tidspunktet for, hvornår de kan flytte ind, fortæller han.

Bring

Bring flytter aktiviteterne fra Kolding til de nye faciliteter i Taulov om et års tid. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Tirsdag 5. november blev der taget første spadestik til pakke- og logistikvirksomheden Brings nye transportterminal på Kongens Kvarter 14.

Daugaard/Pedersen A/S har købt 31.000 kvadratmeter jord af Fredericia Kommune og opfører byggeriet til Bring, som lejer sig ind.

Bring får 8500 kvadratmeter fordelt på administration, terminal og lastkaj og flytter sine faciliteter og medarbejdere fra Kolding til Taulov, når de nye faciliteter står klar i slutningen af 2020. Bring monterer selv et sorteringsanlæg i byggeriet.

Alle Brings 85 medarbejdere i Kolding har fået tilbud om at flytte med, men Bring forventer, 130 chauffører, lagerarbejdere og kontorfolk vil få sin faglige gang i Kongens Kvarter, når byggeriet bliver taget i brug.

Generisk lager- og logistikbyggeri

Mandag formiddag blev der taget første spadestik i Prinsessens Kvarter til det generiske byggeri i Taulov Dry Port på knap 50.000 kvadratmeter. Foto: Peter Leth-Larsen

På trekanten mellem Skærbækvej og Prinsessens Kvarter opfører Taulov Dry Port 49.300 kvadratmeter generisk lager og logistikbyggeri.

Første spadestik blev taget mandag, og det forventes at stå færdigt senest marts 2021. Totalentreprisen har DS Flexhal, Hobro, og projektet har en samlet entreprisesum på 242 millioner kroner.

Lejemålene udlejes fra 2000 kvadratmeter og udlejes over kortere eller længere perioder. Det består af to separate bygninger i 10,5 meters højde.

FSG Foods

FSG Foods flytter ind i en del af den tredje og sidste etape (yderst til højre) af det generiske byggeri i Prinsessens Kvarter. Der blev taget første spadestik til de største bygninger mandag. Tredje etape kommer senere. PR-foto

Den svenskejede fødevarekoncern FSG Foods samler sine aktiviteter i nyopførte lokaler umiddelbart ved siden af det generiske lager- og logistikbyggeri i Taulov Dry Port.

Det blev meldt ud 13. november, og der bliver senere taget første spadestik til byggeriet, som bliver opført som tredje og sidste del af det generiske byggeri.

Samlet set udgør sidste etape 9.846 kvadratmeter. FSG Foods lejer tre sektioner, og deres samlede lagerlejemål udgør 4923 kvadratmeter fordelt på 3282 kvadratmeter tørvarelager og 1641 kvadratmeter frost- og kølelager. Dertil kommer 800 kvadratmeter kontor.

Det samlede erhvervsareal i Prinsessens Kvarter er på cirka 157.000 kvadratmeter. Det forventes af stå klar senest marts 2021.

DB Schenker

DB Schenker har købt knap 90.000 kvadratmeter erhvervsjord af Fredericia Kommune. Pressefoto

Logistikvirksomheden DB Schenker har købt en 89.150 kvadratmeter stor grund af Fredericia Kommune på Kongens Kvarter 2.

Her bygger DB Schenker cirka 7000 kvadratmeter terminal med 68 porte. Samtidig bygges der opmarchbåse og parkering til 80 lastvogntog samt parkering til distributionsbiler. Dertil kommer en kontorbygning på cirka 2800 kvadratmeter.

Byggeriet skal stå færdigt senest 1. januar 2022. Prisen er et trecifret millionbeløb.

DB Schenkers minimum 150 ansatte vil have sin daglige gang i logistikcentret, når det står færdigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce