Annonce
Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Gitte Frederiksen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Læserbrev: Covid-19 har gjort 2020 til et meget mærkeligt år, hvor ledere og medarbejdere har stået over for helt særlige udfordringer, hvor de på få dage og timer har måttet lægge om til nye vilkår og arbejdsforhold for at kunne give en omsorgsfuld pleje og rådgivning.

De har på flot vis omstillet sig og taget opgaverne på sig.

I denne underlige tid med stigende coronatal, og pres på sundhedssystemet, fik vi tirsdag aften i sidste uge et budget på plads i Region Syddanmark.

Vi har et samlet budget på 27,3 milliarder kroner. For de penge leverer cirka 25.500 fuldtidsansatte hjælp til 1,2 millioner borgere.


Psykisk sygdom rammer desværre flere børn, unge, voksne og ældre. Det kræver, at vi skal tage sygdommen mere alvorligt.


Vi har i budgettet blandt andet besluttet, at de første 107 nye sygeplejerskestillinger skal være med til at styrke plejen på de somatiske sengeafdelinger, hvor mange ældre er indlagt.

De ekstra ressourcer skal også være med til at sikre, at der er en god koordination mellem afdelingerne og kommunernes visitation, når en patient udskrives, så man kan være tryg, når man kommer hjem fra sygehuset.

I forliget er der derudover givet ekstra penge til en styrket indsats for senfølger efter kræft, personlig medicin, demensudvikling, uddannelse, socialsygeplejersker, teknologi, klima med mere.

Vi er i fuld gang med at implementere den nye psykiatriplan fra 2020 til 2024. Psykisk sygdom rammer desværre flere børn, unge, voksne og ældre. Det kræver, at vi skal tage sygdommen mere alvorligt og blive bedre til at hjælpe, sikre kvalitet og den rigtige behandling.

Lige nu afventer vi, at regeringen indleder en åben og inddragende proces omkring en samlet sundhedsaftale, som vil styrke nærhed og sammenhæng. Det arbejde glæder vi os meget til at gå i gang med, fordi det skal sætte en fælles ramme for sundhedsvæsenet i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Haller retter ind efter nye corona-regler - personale har knoklet for at blive klar til nye krav

Fredericia For abonnenter

Overnatningsstederne indgår musketered: Vil satse benhårdt på Fredericia som selvstændig turistdestination

Annonce