Annonce
Erhverv

Så går krydstogtsæsonen i gang: Nordmand på 195 meter besøger 'hyggebyen' Fredericia

Krydstogtskibet "M/S Braemar" fra det norske rederi Fred. Olsen Cruise Lines har tidligere besøgt Fredericia. Skibet vender tilbage Kr. Himmelfartsdag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Årets krydstogtsæson byder på besøg af nye rederier. Guider vil få god træning til næste års store rykind af 20 skibe.

Fredericia: Årets krydstogtsæson i Fredericia åbner Kr. Himmelfartsdag med besøg af skibet "Braemar", som ejes af det norske rederi Fred. Olsen, der for tredje gang lægger til i Fredericia.

Skibet er på et danmarkscruise og forlod Southampton i England i søndags. "Braemar" lægger til i Kielerkanalen, Aabenraa, Fredericia, Hundested, København og Aalborg, inden det vender tilbage til Southampton 16. maj.

I Fredericia ankommer "Braemar" kl. 8 og bliver modtaget med kanonsalut og musik. Skibet er bygget i 1993, er 195 m langt og har op til 929 gæster og 371 besætningsmedlemmer ombord.

Fredericia er i dagens anledning trukket i festtøjet, byens butikker er åbne, og byens gader vil angiveligt summe af liv. Som noget nyt bliver krydstogtgæsterne mødt af en "hyggeby" på J.B. Nielsen Plads med masser af kolonihavehuse-stemning.

Annonce

Krydstogtbesøg 2018

10. maj (Kr. Himmelfartsdag): Braemar fra rederiet Fred. Olsen8. juni: Ocean Majesty fra rederiet Majestic International

9. juni: Saga Sapphire fra rederiet Saga

16. juni: AIDAcara fra rederiet AIDA

2. juli: Viking Sun fra rederiet Viking

1. august: Serenade of the Seas fra rederiet Royal Caribbean

1. oktober: Viking Sky fra rederiet Viking

Stolt borgmester

Interessen for krydstogtanløbene har tidligere år været stor blandt borgere i Fredericia og omegn, som ofte også strømmer til krydstogtkajen for enten at tage imod skibene eller vinke farvel ved afgang. I år forventes ikke at være en undtagelse.

- I år vil vi i høj grad se frugten af det store arbejde, som vi har igangsat for at udvikle Fredericia som krydstogtdestination. Vi er stolte af at være en af landets mest populære anløbsbyer, og det er et godt tegn på, at der er gang i vores lokalområde. Krydstogtanløb er endnu en måde, hvorpå vi kan brande os som en attraktiv og spændende kommune at være såvel borger som turist i, skriver borgmester Jacob Bjerregaard (S) i en pressemeddelelse og forklarer, at de mange aktiviteter er et resultat af et samarbejde mellem Fredericia Kommune, ADP, Kanalbyen, Fredericia Shopping, frivillige, foreninger, guider og butiksindehavere.

Fredericia vækker opsigt i branchen

Det store boom i antallet af krydstogtskibe kommer i 2019, når 20 skibe lægger til. I år bliver det kun til syv. Men det er kun godt, at der ikke kommer nær så mange i år, mener direktør for ADP, Nils Skeby:

- Sæson 2018 bliver ikke et rekordår målt på antal anløb, men med udsigt til nye rederier som Viking Cruises, Majestic International Cruises og AIDA får vi rig mulighed for i år at udvikle aktiviteter i byen, samtidig med at vores nye guider kommer godt ind i arbejdet med krydstogtgæster, inden det for alvor går løs med 20 krydstogtskibe til næste år, oplyser Nils Skeby i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at Fredericia med flere års benarbejde nu kan begynde at høste frugterne.

- Vi er godt i gang med at høste frugterne af vores målrettede salgs- og markedsføringsindsats. Med flere nye rederier på vej i år og med udsigt til en rekordsæson i 2019 med 20 anløb er vi meget positive i forhold til udviklingen. Til næste år får vi blandt andet besøg af "Disney". Det er første gang, at "Disney" anløber en provinshavn, og det vækker i den grad opsigt i branchen.

Ud over guidede ture i Fredericia er der på forhånd solgt ture til Egeskov Slot, Den Fynske Landsby/H.C. Andersen-tur rundt i Odense, museet Kongernes Jelling og en ny panoramatur ved Lillebælt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Fredericia For abonnenter

Sådan foregår det i dag: Håndværkere fordeler opgaver efter nummer

112

Røgudvikling følges nøje efter brand på Bundgårdsvej: - Ikke anledning til evakuering

Annonce