Annonce
Sydjylland

Så gik den ikke længere: Daginstitutioner i Kolding må for første gang i år sende børn og ansatte hjem på grund af corona

Indtil i den forløbne weekend havde der i år endnu ikke været tilfælde af coronasmitte i Koldings daginstitutioner, hvor man har været nødt til at sende andre børn og ansatte hjem i isolation og til test. Men i den forgangne weekend blev to institutioner ramt. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I løbet af weekenden er der opdaget coronasmitte i to af Koldings daginstitutioner. Det er første gang i år, at corona betyder hjemsendelse af børn og ansatte i kommunens daginstitutioner.

Kolding: Så gik den ikke længere.

To en halv uge henne i 2021 kom de første coronatilfælde i Koldings daginstitutioner, der medfører hjemsendelse af såvel børn som medarbejdere.

I daginstitutionen Løvetand i Seest er der konstateret smitte på tre forskellige stuer. Smittetilfældene, som har ramt to medarbejdere og et barn, ser ikke ud til at have nogen sammenhæng.

Børn og medarbejdere på de tre stuer vurderes til at være nære kontakter og er i løbet af weekenden blevet kontaktet, så de ikke møder op i institutionen men i stedet isolerer sig og bliver testet.

Også daginstitutionen Kloden på Dyrehavevej er i løbet af weekenden blevet ramt af et tilfælde af corona. Et barn er blevet testet positiv, og 32 børn og otte medarbejdere er vurderet som nære kontakter og blevet bedt om at holde sig hjemme, ligesom de skal testes.

Det er alle institutionens børnehavebørn, der er sendt hjem, mens vuggestueafdelingen ikke er berørt.

Udover at bruge masser af sæbe og håndsprit forsøger man i daginstitutionerne i Kolding at mindske smitterisikoen ved blandt andet at holde børn og ansatte stuevis, så man ikke er i kontakt på kryds og tværs af stuer og afdelinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Fredericia

Nyt tilbud fra regionen: Nu kan sårbare ældre blive vaccineret i eget hjem

Fredericia

Fem nye smittede: Men snart er 10 procent af alle i Fredericia i gang med vaccinering

Annonce