Annonce
Fredericia

Så langt er vi fra hotspot-grænse: Antal smittede med corona runder 70

Selvom antallet af smittede med covid-19 fredag rundede 70 i Fredericia, er der alligevel et stykke vej til bekymringsgrænsen, der sætter helt andre kræfter i spil, som det er set i eksempelvis Vejle, Aarhus og Odense. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Fredericia: Selvom det kan lyde af meget, når smitteantallet i Fredericia fredag runder 70 positive covid-19-tests i alt, siden det i marts overhovedet blev muligt at teste, er billedet ikke sort/hvidt.

For selvom antallet af smittede er steget fra 68 torsdag til 70 fredag, skal der en del mere til, før der bliver trykket på corona-alarmknappen.

Det er ikke det samlede smitteantal alene, kommunerne samt sundhedsmyndighederne kigger på, når det skal vurderes, om en kommune er over hotspot-grænsen. Her er det den såkaldte incidens per 100.000 indbyggere set over de seneste syv dage. Hvis det tal er over 20, som er bekymringsgrænsen, bliver der trykket på alarmknappen.

I Fredericia hedder tallet fredag 11,7 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage. Torsdag var det tal under 10 – i alt har kommunen fået seks nye tilfælde de seneste syv dage.

Til sammenligning hedder incidensen i Vejle 29,4 med 34 nye tilfælde de seneste syv dage. I Middelfart har der været to nye tilfælde de seneste syv dage, og dermed har den kommune en incidens på 5,2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kommunen hjælper med at opspore smittede: - Jeg bliver ikke overrasket, hvis smittetallet stiger over de kommende dage

INFO

Pressenævnet kritiserer Fredericia Dagblad

Fredericia

Testbil kommer til Fredericia: 16 gymnasieelever og én lærer smittet - over 800 elever og lærere skal testes for corona

Fredericia For abonnenter

Coronaramt gymnasieelev kalder kritik af fester for 'unfair': - Vi unge er udsat for en heksejagt

Annonce