Annonce
FC Fredericia

Så mange penge er på spil, når FC Fredericia tager til Helsingør

FC Fredericia må undvære Raphael Onyedika, når klubben søndag drager til Helsingør for at spille om fjerdepladsen. Arkivfoto: Søren Gylling
FC Fredericia tager søndag til Helsingør med en realistisk mulighed for at nå fjerdepladsen. Forskellen på fjerde- og femtepladsen er ikke et ubetydeligt beløb.

Fredericia: Set udefra ligner søndagens opgør mellem FC Helsingør og FC Fredericia et ligegyldigt et af slagsen.

Oprykningen er afgjort - den har Viborg og Silkeborg sat sig på - og tilbage er blot at spille om de sekundære placeringer. FC Fredericia er fra sin femteplads fire point efter Helsingør på fjerdepladsen. Med en sejr søndag til FC Fredericia, deler blot ét point de to klubber, og dermed vil kampen om fjerdepladsen være helt åben før de to sidste runder.

Og det er  ikke helt ubetydeligt, om man ender på fjerde- eller femtepladsen. Det giver nemlig cirka 100.000 kroner ekstra i placeringspenge fra tv-puljen at ende én placering højere.

Annonce

- Hver en krone er vigtig for os i FC Fredericia, så 100.000 kroner er mange penge for os. Der er ingen beløb, som er for små til at være velkommen her, siger klubbens direktør Stig Pedersen.

I regnskabsåret 2020 havde FC Fredericia en bruttofortjeneste på 10.952.864 kroner, og klubben lavede et overskud på knap 700.000. I tidligere år har der dog været røde tal på bundlinjen.

- Vi har hele tiden en balance, som ligger omkring nul. Det er en speciel tid, og derfor er det bare vigtigt med hver en krone, siger Stig Pedersen med henvisning til det seneste års corona-krise.

Berettiget til toppen

I sidste sæson endte FC Fredericia på en tredjeplads i tabellen, og i denne sæson kan det ende med en fjerdeplads, hvis alt ellers klapper. Og placeringen i tabellen er ikke helt ubetydelig set fra et sportsligt synspunkt.

- Spillerne går på banen for at klare sig så godt som muligt rent sportsligt. Det er vigtigt, at vi klarer os så godt som overhovedet muligt, siger Stig Pedersen.

Oprykningspuljen blev ganske hurtigt et race mellem tre heste: Viborg, Silkeborg og Esbjerg, som kæmpede for de to øverste pladser og en oprykning. Helsingør, FC Fredericia og HB Køge var tidligt i forløbet kastet ud af ringen og kampen om topplaceringerne. Men FC Fredericia har undervejs spillet tætte kampe mod Silkeborg og Esbjerg og endda vundet over sidstnævnte i den seneste kamp.

- Vi har vist vores berettigelse i top-6. Nu skal vi møde nummer et, to og fire i de sidste tre kampe, og det glæder vi os til. Vi skal vinde i Helsingør for at have en realistisk mulighed for at hente dem, siger Stig Pedersen.

FC Fredericia må til kampen undvære midtbanespiller Raphael Onyedika, som sidder over med karantæne efter det gule kort, han pådrog sig mod Esbjerg.

Kampen mellem FC Fredericia og FC Helsingør spilles klokken 15.00 i Helsingør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Fredericia For abonnenter

Oppositionen kalder det for 'dybt kritisabelt': Chef så aldrig aftale om, at han skulle være leder for Kirsten Blæhr

Annonce