Annonce
Fredericia

Stolt FHK-træner: Vi skal kendes for dette udtryk

Jesper Houmark kaldte udvisningen til Rasmus Boysen i slutminutterne for "tynd". FHK manglede de sidste marginaler i nederlaget til Aalborg. Arkivfoto: Søren Gylling
Fredericia HK tabte til de danske mestre fra Aalborg, men det skete først helt til sidst. FHK-træner Jesper Houmark var stolt over indsatsen men ærgerlig over resultatet.
Annonce

Fredericia: Jesper Houmark har før stået med ambivalente følelser efter et opgør mod Aalborg, og sådan var fortællingen også efter tirsdagens kamp i håndboldligaen.

Fredericia HK spillede godt, men det rakte ikke til point mod de danske mestre, som trak fra helt til sidst og sejrede med 36-33.

- Jeg sagde inden kampen, at vi havde leveret en god præstation, hvis vi kunne få lov at spille om point til de sidste 10 minutter. Og det er facit her bagefter: Vi leverede en god præstation, sagde træneren.

Når han alligevel var ærgerlig skyldes det, at den flotte indsats ikke gav point.

- Vi er ekstremt ærgerlige over, at vi ikke lige på 30-28 får presset en ekstra mere i kassen. Der får vi smidt bolden væk, og så straffer de os bare hårdt, sagde Houmark.

Kan man bruge en god indsats til noget, hvis man alligevel taber?

- Ja, helt klart. Jeg synes virkelig, vi er trådt i karakter i den her træningsuge. Vi har talt rigtig meget om identitet. Vi vil kendes for det udtryk, som vi leverer mod Aalborg, sagde træneren.

Annonce

Mere end 10 mand

Identiteten, som Jesper Houmark taler om, er et FHK-mandskab, som aldrig giver op. Ifølge træneren lykkedes det mod Aalborg, fordi truppen endelig begynder se sund ud.

- Se på vores hold. Vi har mere end 10 mand at spille med. Alle er i spil, og alle leverer. Dét er vores DNA, og det var det, der var med til at bygge os op sidste år, sagde Houmark og fortsatte:

- Det er også derfor at vi kan være med. Det har vi bare ikke haft mulighed for i de forgangne kampe på grund af skader og mere. Jakob Mikkelsens og Rune Andersens sæson begynder først i dag.

Mishels Liaba, Kristian Olesen og Rasmus Jensen er fortsat ude på ubestemt tid. Til gengæld var der debut til Rasmus Boysen, som ligner en klar forstærkning af FHK-defensiven.

- Vi har fået en forsvarsspiller, der løfter niveauet, så resten også ser gode ud. Intet ondt om de andre, vi har inde, men vi har haft brug for en general. Han har siddet ude i Rasmus Jensen, og nu har vi en på banen i Rasmus Boysen, sagde Houmark.

Aalborg har vundet samtlige kampe i denne sæson: To pokalkampe, tre i Champions League og nu syv i ligaen. Mestrene tabte senest for et år siden til Mors-Thy i runde syv.

- Vi fik dem budt op til dans, sagde Jesper Houmark.

FHK spiller igen mandag, hvor turen går til Ribe-Esbjerg.

Fredericia HK-Aalborg 33-36 (17-17)

Håndboldligaen

Mål for FHK: Martin Bisgaard 7, Mathias Hedegaard 5, Nicolaj Nørager 5, Kristian Stoklund 4, Jakob Mikkelsen 4, Anders Kragh Martinussen 3, Rasmus Meyer 2, Kasper Young 2, Rune Andersen 1.

Mål for Aalborg: Lukas Sandell 8, Buster Juul 6, Henrik Møllgaard 5, Magnus Saugstrup 4, Nikolaj Læsø 3, Mark Strandgaard 3, Felix Claar 2, Rene Antonsen 2, Jonas Samuelsson 2, Mads Christiansen 1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny Madsby-børnehave på vej: Her er placeringen, politikerne ønsker

Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce