Annonce
Vejle

'Så ubegavede er vejlenserne ikke': Sønderbrogade-lukning bliver et slagsmål

I de nye illustrationer, som NPV skal præsentere for Vejle Kommune mandag, er Sønderbrogade fortsat lukket for kørende trafik og forvandlet til gågade. Illustration: Årstiderne Arkitekter
Udviklingsselskabet NPV ønsker at holde fast i lukningen af Sønderbrogade, mens en kritiker kalder lukningen og NPV's annonce i Ugeavisen Vejle for en undervurdering af vejlensernes intelligens.

Vejle: Sønderbrogade er lukket og forvandlet til gågade.

Det fremgår af de nyeste visualiseringer, som udviklingsselskabet NPV tager med til møde med Vejle Kommune mandag.

Illustrationen indikerer, at NPV holder fast i, at lukningen af en af byens hovedfærdselsårer er vigtig for projektet på Posthusgrunden.

Det bekræfter selskabets administrerende direktør Jens Schaumann over for Vejle Amts Folkeblad.

- Vi holder fast i lukningen af Sønderbrogade som en vigtig faktor. Vi synes, at det sikrer en bedre sammenhæng mellem bymidten og det nye kvarter, som byggeriet bliver. Der bliver skabt en fantastisk plads, som er med til at fremhæve beliggenheden ved åen, og så tror vi på, at en forlængelse af byens gågade kan være med til at afhjælpe de udfordringer, Bryggen har haft i hele sin levetid, siger direktøren og tilføjer:

- Gågademiljøet er i dag delt ved åen (Vejle Å, red.), men for byen er det vigtigt at få Bryggen inkluderet i bymidten, så centeret kan nyde godt af det forøgede flow, en gågade giver.

Annonce

Betal 80 til 100 millioner kroner for en ny vej. Til gengæld sætter jeg en stor grim prop i byens sydlige del, der lukker Sønderbrogade og smadrer jeres gågade. Velbekomme.

Dan Arnløv Jørgensen (K), viceborgmester

Trafik udenom bymidten

Jens Schaumann kan heller ikke forstå, hvis det ikke er en kommunal interesse at få dirigeret den megen trafik uden om en del af bymidten ved at lukke Sønderbrogade, sådan som lokalplanen lægger op til.

- Derfor er det velovervejet, at vi ikke ændrer den detalje at lukke Sønderbrogade for biler, siger Jens Schaumann.

En lukning af vejen mellem Fredericiavej og Dæmningen kræver dog en politisk beslutning af byrådet og en millionbevilling til at anlægge en ny vej hen over Posthusgrunden til Gammelhavn.

Vejlensere er ubegavede

Det tegner dog til at blive lidt af et slagsmål at få overbevist den kritiske del af byrådet til at stemme for en lukning af Sønderbrogade.

Det indikerer en reaktion fra viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K), der ikke køber præmissen i den annonce, som NPV satte i weekendudgaven af Ugeavisen Vejle.

- Dybest set antager annoncen, at vejlensere er ubegavede. Ejendomsspekulanten giver i annoncen vejlenserne et tilbud: 'Betal 80 til 100 millioner kroner for en ny vej. Til gengæld sætter jeg en stor grim prop i byens sydlige del, der lukker Sønderbrogade og smadrer jeres gågade.' Velbekomme. Det er at undervurdere borgerne i denne kommune at tro, at den slags virker, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Så er banen kridtet op til mandagens møde mellem byrådspolitikerne og folkene fra NPV.

Annonceopslaget, som udviklingsselskabet har indrykket i Ugeavisen Vejles weekendudgave. Viceborgmeser Dan Arnøv Jørgensen (K) mener, at teksten undervurderer vejlensernes intelligens. Foto: Kristian Pahus
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Måske ny ansøgning om lov til flere boliger i Erritsø: Investorer ser åbning

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];