Annonce
Middelfart

Sådan bekæmper I madspild: Madplaner, kummefrysere og kagerester til et godt formål

Udskåret frugt, gulerødder og tomater på stilke. Dagens høst var ifølge eleverne meget tilfredsstillende. Hver morgen klokken 8 står de klar i Føtex til at sortere i det frugt og grønt, som Føtex ikke længere kan sælge. Foto: Peter Leth-Larsen.
Annonce

5. klasse på Lillebæltskolen henter i en prøveperiode overskudsmad fra Føtex i Middelfart og deler ud til kammerater på skolen.

Avisen vil gerne hjælpe med, hvordan vi alle sammen kan blive bedre til at genbruge vores mad. Derfor har vi spurgt følgerne af facebooksiden Vores Middelfart om deres bedste råd til at bekæmpe madspild.

Brian Hansen:

Madplan til en uge måske 14 dage af gangen. Og hvis man af den ene eller den anden grund får noget andet, end planen foreskriver en dag, bliver ugeplanen bare fremrykket en dag. Og hvis der ikke bliver spist så meget som forventet, spises resten også dagen efter eller fryses. Man kan sagtens spise forskelligt mad hver især for at få spist resterne. Desuden er det væsentligt billigere at handle med en planlagt madplan.

Signe Dahl Havmand

Madplan for en uge og to-tre reste- eller rugbrødsaftener.

Maria Lund Nielsen:

Har næsten altid en rest-dag til aftensmad, hvor vi laver aftenmåltidet af, hvad der er at finde i køleskabet. Desuden bruger vi ofte de mindst holdbare råvarer først. Også til madpakker og så videre.

Dorte Møller Madsen:

I denne uge kører vi "brug-hvad-vi-har". En stor kummefryser og basislager skal i spil. Vi må og har kun købt æg og mælk. Det har blandt andet inspireret til nye varianter i madpakkerne.

Ann Sor:

Der er ikke noget madsplid her i huset, rester bliver til nye retter. Jeg køber datovarer og de nye "stop madspild"-grøntsager i Kvickly, hvis der er noget, jeg skal bruge. Nogen gange skralder jeg også, det er nemlig utroligt, hvad der bliver smidt ud af madvarer, som sagtens kan bruges.

Charlotte Arnvig:

Jeg kigger gerne køleboksene i de forskellige supermarkeder for nedsat mad med kort holdbarhed. Vi er en stor familie, så vi kan ofte sagtens nå at spise det. Jeg er også den i familien, som gerne er kreativ med at lave madpakker udfra små rester, som ellers ville komme i skraldespanden. Godt med fokus - vi kunne sikkert blive endnu bedre.

Line Gry Askholm Christiansen:

En madplan, hvor ingredienserne går igen. Dato-varer, kvalitet frem for kvantitet og så kan næsten ALT fryses og bruges på anden vis.

Angelika Rosenberg, Hotel Severin Kursuscenter:

Vi ser meget nødigt, at overskydende kage fra vores store kagebuffet ender i skraldespanden. Derfor kan man som gæst på Severin mellem klokken 16 og 16.30 købe en ”To go-boks” i receptionen. Kageboksen fylder gæsterne med deres yndlingskage fra dagens kagebord, som de så får med hjem til familien. Boksen koster 30 kroner, som vi giver ubeskåret videre til Danske Hospitalsklovne. Det, synes vi, er win-win!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce