Annonce
Middelfart

Sådan gør andre: Boligforeningsformand vil have delebiler til alle afdelinger

Alex Gren er formand for Boligforeningen Lillebælt. Foto: Jan Bonde
Formand for Boligforeningen Lillebælt Alex Gren vil foreslå delebilordninger i samtlige afdelinger af foreningen. Og i Favrskov Kommune har man tilbudt borgerne ladestandere, i så fald de ønsker at dele en el-bil.
Annonce

Alex Gren, der er formand for Boligforeningen Lillebælt, fortæller til avisen, at han er på vej til at lufte idéen om delebilordninger i samtlige afdelinger af boligforeningen.

Det gælder eksempelvis Melfar Parken med omkring 90 boliger, Skrillinge med 44 boliger og Kirsebærgrenen nær ved med 20 boliger. Og der, hvor Boligforeningen Lillebælt kun dækker få adresser, vil der eventuelt kunne etableres samarbejder med omkringliggende grundejerforeninger.

- Vi kommer til at lægge op til at snakke om delebiler på alle afdelingsbestyrelsesmøder i foråret, siger Alex Gren, der dog allerede i begyndelsen af december vil tage emnet op med formændene for afdelingerne.

Han mener selv, at det er oplagt med delebiler i foreningens boligområder.

- Delebiler er en rigtig god idé for alle og enhver, der ikke selv har bil. Og udover det tror jeg, at deleøkonomien vil vokse i de kommende år, siger han.

Annonce

Andre kommuner er i gang

Der er samtidig flere kommuner, der enten er hoppet med på delebilvognen eller er ved at få samarbejder op at køre med eksempelvis Aura, som Middelfart Kommune er i dialog med.

En af dem er Favrskov Kommune, der ligger nordvest for Arhus. Her afventer man for det første en række kommunebiler, som borgere skal kunne bruge efter klokken 16.

- Og så har vi en delebilordning for fællesskaber, hvor der kan være alt fra to naboer til en hel landsby, der går sammen om at have en delebil, forklarer Didde Egestad, der er trafikplanlægger hos kommunen.

Den ordning skal fungere ved, at Favrskov Kommune betaler en ladestander, hvorefter borgerne selv skal betale udgifterne forbundet med el-delebilen til Aura.

Didde Egestad forklarer, at en stander typisk koster 50.000-70.000 kroner.

- Lige nu har vi åbnet op for ansøgerne til at få en ladestander, og vi er ved at afholde informationsmøder, hvor borgerne kan komme og høre mere om den her ordning, siger hun og fortsætter:

- Vores forhåbning er, at vi kan få vores borgere til at få større interesse for el-biler, så de bliver mere udbredte, og at vi får flere ladestandere rundt omkring i kommunen.

Didde Egestad fortæller, at det er svært at vurdere, hvor stor efterspørgslen på delebiler kommer til at være.

- Men jeg kan forstå på Aura, at mange kommuner venter spændt på at høre, hvordan projektet her går, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fredericiansk lottospiller var millionær i to måneder uden at vide det: - Du får ikke min Nemkonto

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Fredericia

Døgnrapporten: En fik forbud mod at komme på restauration - en anden fik fire sigtelser

Annonce