Annonce
Fredericia

Sådan kommer de til at se ud: Politisk ja til 127 nye boliger midt i Fredericia

Et lokalplanforslag for et område i Kanalbyen i Fredericia er sendt i offentlig høring. Pensionsselskabet AP vil i første omgang opføre 127 lejelejligheder, 10 rækkehuse og 10 byhuse. De bygges først og fremmest i tegl. Boligerne bliver på 52 til 125 kvadratmeter. Tegning: Arkitema Architects
Ny lokalplan for 450 boliger sendes i offentlig høring. I første omgang vil pensionsselskab bygge lejelejligheder, rækkehuse og byhuse.
Annonce

Fredericia: Nu sendes lokalplanen for op mod 450 nye lejeboliger i Fredericia i offentlig høring i otte uger.

Forslaget er netop godkendt af Fredericia Kommunes by- og planudvalg.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, købte sidste år et stort område i Kanalbyen, og de første to af fire byggeetaper indledes, når den endelige lokalplan er vedtaget af byrådet.

Til både unge og ældre

De udlejningsboliger, AP Ejendomme opfører, er til alle aldersgrupper.

Det fastslår selskabets administrerende direktør, Peter Olsson, i en pressemeddelelse:

- Både unge og ældre, familier og singler.

I 2019 indgik AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, en aftale med Kanalbyen - ejet af Fredericia Kommune og Realdania - om køb af to byggefelter. Samt om mulighed for at erhverve yderligere to felter.

Nu er lokalplanforslaget for de to første byggefelter klar til offentlig høring.

Annonce

Det hedder vejen

På de to etaper opføres 127 lejelejligheder, 10 rækkehuse og 10 byhuse - såkaldte townhouses. Størrelsen på boligerne bliver 52 til 125 kvadratmeter.

Byggeriet får adressen Sophie Amalies Kanal. Den er en del af det område i Kanalbyen, der kaldes Carolinelunden. Adgangsvejen til Sophie Amalies Kanal sker via vejen Ved Frederiks Kanal, der løber parallelt med Oldenborggade.

De nye boliger bygges som sagt i tre kategorier: Lejlighederne i fire-fem etager. De lidt mindre townhouses i tre etager. Rækkehuse i to etager.

Annonce

Ikke bare klodser

Alt opføres primært i tegl, og der kommer tagrejsning på, så ejendommen - ganske befriende - taler bedre sammen med den eksisterende gamle arkitektur i Fredericia og ikke kun er blokke med flad top.

Det glæder formanden for by- og planudvalget, Steen Wrist Ørts (S), sig over. Formentlig sammen med andre fredericianere.

Ind mellem det nye byggeri skabes der kanaler og grønne områder. Sidstnævnte rekreative byrum kommer til at hedde Søndervold og forbinder byggeriet Carolinelunden med Kastellet og Østerstrand.

Befriende nok forsynes de nye boliger på havnen med klassisk tag, der rejser sig og taler bedre sammen med den eksisterende, gamle arkitektur i bymidten. Tegning: Arkitema Architects
Annonce

Både boliger og erhverv

Kanalbyens samlede område er på cirka 20 hektar.

Det svarer til 200.000 kvadratmeter - eller 28 fodboldbaner med de mål, nationalstadionet Parken i København har.

I den flerårige udviklingsplan for Kanalbyen, hvor store gamle havneindustrier i Fredericia før lå, er der regnet med plads til cirka 1200 boliger. Samt 2800 arbejdspladser indenfor butiksliv, caféer og restauranter, kulturinstitutioner, lettere erhverv, liberalt erhverv, kontorer, klinikker med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce