Annonce
Middelfart

Sådan laver du dine egne juledekorationer: - Vi kan skabe så meget smukt med det, vi finder i naturen

Regitze Gaarde Bang er blomsterbonde og personen bag virksomheden Regitzes Have, hvor hun lige for tiden laver juledekorationer og adventskranse. Foto: Cecilie Tolversen
Regitze Gaarde Bang er blomsterbonde og har stor fokus på bæredygtighed. Her giver hun gode tips til, hvordan du nemt og billigt kan lave flot og naturlig julepynt.

Det kræver ikke meget andet end fantasi og lidt tålmodighed at lave sine egne skønne dekorationer til jul. En tur i skoven, på stranden eller bare ud i haven kan give massere af inspiration og materialer til årets julepynt.

- Jeg synes, man skal slippe kreativiteten løs og bare hoppe ud i det. Der skal så lidt til for at skabe lidt liv. Det kan være, at man finder en flot lærkegren, når man er ude og gå, så kan man hænge den op i vinduet. Det ser sindssygt hyggeligt ud. Man kan finde nogle kogler og sætte en lille snor i og hænge op i stedet for julekugler, eller man kan lave julekugler ud af hønsenet og putte mos hele vejen rundt om, fortæller Regitze Gaarde Bang, der er blomsterbonde og personen bag virksomheden Regitzes Have i Gelsted.


Jeg tror på, at når vi går ud og samler materialer, så får man en mental ro af at være ude i naturen. Det er sindssygt vigtigt.

Regitze Gaarde Bang, blomsterbonde


For 28-årige Regitze er det lige så meget processen i at lave sin egen julepynt, der skaber glæde, som det er det endelige resultat.

- Jeg tror på, at når vi går ud og samler materialer, så får man en mental ro af at være ude i naturen. Det er sindssygt vigtigt. Vi har mistet kontakten til naturen på rigtig mange områder, siger hun og tilføjer:

- I stedet for at få skabt en masse ting i plastik eller glas og fortsætte i den her forbrugscirkel, som vi er inde i, så lad os bruge noget af det, som vi har ude i naturen. Vi kan skabe så meget smukt med det, så det synes jeg er vigtigt at få øje på.

Julestue og adventskranse

Der er julestue hos Regitzes Have i Gelsted den 22. november, hvor man kan købe juledekorationer og tørrede blomster.

Regitze afholder også workshops i november, hvor man kan komme og lave sin egen adventskrans eller dekoration.

Mere info kan findes på regitzeshave.dk

Hun opfordrer derfor til, at man prøver at skabe sine egne naturlige juledekorationer. Dekorationer med grene og kogler vil kunne bruges år efter år, mens mos har brug for vand for at holde sig flot grønt.

Annonce

Tips til naturlig julepynt

  • Hønsenet kan formes som kugler og dækkes med mos, så de kan bruges som julekugler. Nettet kan også foldes om et par aflagte støvler eller en anden form, man kunne tænke sig som dekoration.
  • En krukke fyldt med ler kan skabe fundament for mange fine dekorationer. Man kan bl.a. komme mos, grene, kogler og sløjfer i krukkerne.
  • Man kan binde grene sammen med snor eller ståltråd, så de former en rustik stjerne.
  • En simpel lærkegren kan se fin ud, hvis man hænger den op i vinduet.
En krukke med ler, mos, en kogle og en sløjfe kan blive til en fin dekoration til julebordet. Foto: Cecilie Tolversen
Man kan binde grene sammen, så de former en rustik stjerne, eller forme hønsenet som julekugler og dække dem med mos. Foto: Cecilie Tolversen
Man kan komme langt med forskellige krukker med ler i. De kan pyntes med mos, grene, kogler og hvad man ellers kan finde. Det bindes sammen med ståltråd eller snor. Foto: Cecilie Tolversen
Et par aflagte støvler, der er dækket med hønsenet og mos, bliver til en fin udendørs dekoration. Foto: Cecilie Tolversen
28-årige Regitze Gaarde Bang er blomsterbonde og personen bag iværksættervirksomheden Regitzes Have, hvor hun lige for tiden laver juledekorationer og adventskranse. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Nyt tilbud fra regionen: Nu kan sårbare ældre blive vaccineret i eget hjem

Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Annonce