Annonce
Vejle

Sådan vil Vejle give 2019 baghjul: Mange bække små gør stor Danmarks Indsamling

Mark Stokholm, Tine Gøtzsche og Lise Rønne er værter for Danmarks Indsamling 2020, der sendes fra Vejle Musikteater. Foto: Stine Heilmann
Vejle har taget Danmarks Indsamling til sig - her er et overblik over nogle af de mange lokale initiativer.

Vejle: Når man spørger direktør Mette Kier om den overordnede ambition for næste lørdags indsamlingsshow i Vejle Musikteater, er hun ikke i tvivl: Indsamlingsbeløbet på 71,8 millioner kroner fra 2019 skal overgås.

Hvis det mål skal nås, skal ikke mindst områdets og Danmarks store virksomheder på banen.

Men mindre har også ret, og musikteaterdirektøren sværger til det gamle mundheld om, at mange bække små gør stor å.

En del af bækkene flyder allerede, og andre er klar til at springe. Her er et forsøg på at danne overblik over de lokale initiativer:

Annonce

1. Over 13.000 kroner fra sangglade

Sædvanen tro var der fyldt godt op da DGI Huset bød på sangaften torsdag - og det var godt for Danmarks Indsamling. Foto: Roland Christiansen

Syng en sang og vær samtidig med til at støtte Danmarks Indsamling. Det var en del af tilbuddet, da DGI Huset torsdag afviklede årtiets første sangaften.

1320 gæster dukkede op, og det betød 13.200 kroner til indsamlingen. Dertil kommer et beløb, der blev samlet i indsamlingbøsser - og det var i skrivende stund ikke talt op endnu.

DGI Husets direktør, Roland Christiansen, lover samtidig flere initiativer fra det aktive hus.

2. Skoleforedrag om flugt

På Højen Skole er der tirsdag mulighed for at få en fornemmelse af, hvordan det er at være barn eller voksen på flugt. Foto: Preben Hjort

Hvordan er det at være på flygt? Det er der mulighed for at blive klogere på, hvis man tirsdag 28. januar klokken 19 møder op på Højen Skole.

Her har pædagog Charlotte Bjerregaard fostret ideen om at få flygtninge fra Syrien og Bosnien til at fortælle om deres flugt. Samtidig vil der være videoer, hvor elever fra skolen fortæller om, hvordan de husker flugten.

Det koster 50 kroner at komme ind, og alle pengene går til det gode formål. Billetter fås ved indgangen, og der kan betales med Mobilepay eller kontanter.

3. Skuespil for den gode sag

Xeneriet har underholdt vejlenserne i årevis, og fredag går de unge teaterelever på gaden til fordel for indsamlingen. Arkivfoto: Torben Glyum

Xeneriet, der holder til i Spinderihallerne, har også engageret sig i den gode sags tjeneste.

Eleverne på den lokale teaterskole har allerede afviklet en række små teaterforestillinger, og fredag 31. januar går de på gågaden i Vejle og spiller gadeteater.

Samtidig har det kommunale billedkunsthold skabt to malerier, der er sat på onlineauktion. Indtægterne går ubeskåret til Danmarks Indsamling.

4. Gå for den gode sag

Byvandringer har Vejle ofte budt på - og på selve indsamlingsaftenen er det City Vejle, der indbyder til en tre kilometer lang rundtur i centrum af Vejle. Arkivfoto: Torben Hansen

Klokken 18 lørdag har Vejle-butikkernes forening - City Vejle - arrangeret City Walk i midtbyen. Her bliver der mulighed for at gå en tre kilometer rute rundt i byen, der afsluttes med et fakkeltog på vej tilbage mod Vejle Musikteater.

Her afsluttes med fællessang som sangeren, og skuespilleren Thomas Meilstrup har lovet at hjælpe med at synge. Prisen er 100 kroner, der går til det gode formål, og alle får udleveret en hjerte-pin som symbol på Danmark Indsamling.

5. Politikere på auktion

5. juni blev socialdemokraten Birgitte Vind valgt til Folketinget, og i anledning af indsamlingen sætter hun en rundvisning på Christiansborg med efterfølgende frokost i Snapstinget på auktion. Arkivfoto: Yilmaz Polat

En guidet rundtur på Christiansborg og efterfølgende frokost i Snapstinget med Vejles nyvalgte socialdemokratiske politiker, Birgitte Vind. Lyder det som et godt tilbud, så er det bare med at deltage i den online auktion, som er en del af Danmarks Indsamling.

Her har fire sydjyske politikere sat sig selv på auktion, og højstbydende får politikeren til bords. Ud over Birgitte Vind er DFs formand Kristian Thulesen Dahl fra Thyregod klar til at byde på frokost på restaurant Maven, SFs Karina Lorentzen Dehnhardt fra Kolding byder på frokost sammen med tidligere udenrigsminister Villy Søvndal og transportminister Benny Engelbrecht (S) fra Sønderborg byder på tur op i Storebæltsbroens pyloner med efterfølgende frokost på Sprogø.

Sidste år indbragte de 10 højeste hammerslag ved et lignende arrangement 236.425 kroner blandt de sydjyske politikere. Interesserede kan se mere på www.danmarksindsamling.dk/stoet-danmarks-indsamling/auktioner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet frygter opgør efter skuddrab: Indfører visitationszone i Korskærparken og midtbyen

Erhverv

ADP-direktør glæder sig over den nye lejer i Port House: Skattecenter er et scoop

112

Kvinde sigtet for forsøg på vold mod polititjenestemand: Slog ud med knytnæve

Fredericia

Se video med skatteministeren: Derfor faldt valget på Fredericia

Annonce