Annonce
Erhverv

Sådan viser ubalancen sig

Den voldsomme mængde af krabber er eksempel på, at noget er galt i Lillebælt. Foto: Peter Leth-Larsen

1. Torsken er væk

Det er stort set umuligt at hale en torsk over mindstemålet op af Lillebælt. Den torskeyngel der er, bliver ifølge fiskerne spist af krabberne, som under normale omstændigheder ville blive holdt nede af netop torskebestanden.

Annonce

2. Hornfisk og havørreder

Mens der ikke er meget at komme efter på en pilketur med turbåd på Lillebælt, så er der stadig godt gang i fiskeriet ved kajkanten i både Fredericia og Middelfart. Her kan der hales hornfisk og sild i land, når stimerne trækker igennem Lillebælt. Det er også muligt at trække havørreder i land fra kysten.

3. Tonsvis af krabber

Når fiskerne sætter bundgarn er de første, der invaderer garnene massevis af krabber. Sniger en enkelt lille fladfisk sig i rusen, så bliver de spist på kort tid, så blot ben og skind ligger tilbage. Krabberne har de seneste år fået så stort omfang, at de indgår i en industri, hvor fiskerne indsamler krabberne og videresælger dem til forhandlere, som sælger krabberne videre som agn.

4. Marsvin og sæler

Mens fladfisk og torsk er forsvundet fra Lillebælt, så boltrer marsvin sig i stort tal. Marsvinene er målet, når turbådene i Lillebælt indbyder til populære hvalsafarier. Sælerne trækker også gennem Lillebælt. Sælerne må reguleres.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Fredericia For abonnenter

Efter debat om udbud: Embedsmænd og Kære Pleje mødes fredag morgen

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Annonce