Annonce
112

Sælger blev mistænksom, da svensk tricktyv ville annoncere i ugeavis: Noterede tyvens nummerplade

Jytte blev franarret sine guldsmykker. Foto: Søren Gylling
Selvom medieansvarlig Michael Harding tjekkede tricktyvs adresse og fik tilsendt hans id-kort, endte tricktyven med at narre Michael Harding og fik plads til sin annonce i ugeavis.
Annonce

Kolding: Da Michael Harding, medieansvarlig ved Ugeavisen Kolding, stod ansigt til ansigt med tricktyven Daniel Persson, kløede hans næse. Han havde en fornemmelse af, at der var noget galt, da Persson mødte op hos Ugeavisen Kolding og ville købe plads til en annonce.

- Han kom personligt og repræsenterede et firma i Sverige. Det fik min hjerne til at krydse lidt, at han ville købe guld, for prisen er fast. Hvad var fidusen lige, siger Michael Harding.

Det har siden vist sig, at der var en grund til, at Michael Hardings næse kløede ved mødet med Daniel Persson, der er svensker. Persson har nemlig begået tricktyveri mod to ældre damer fra Kolding og stjålet smykker fra dem. Derfor er politiet i gang med at efterforske sagen. I øjeblikket er det desuden uvist, om Daniel Persson er mandens sande identitet.

Svenskeren har blandt andet franarret 77-årige Jytte Hougaard Nielsen en del af hendes smykker, efter hun havde ringet til Persson og bedt ham om at komme vurdere nogle af hendes pelsfrakker.

Annonce

Nemt at være bagklog

Trods den kløende næse valgte Michael Harding alligevel at godkende annoncen. Men først efter, han havde slået det svenske firmas adresse op og kunne konstatere, at det hele så troværdigt ud.

- Det er altid nemt at være bagklog, men jeg burde nok have gjort mere. Jeg fik tilsendt en kopi af hans svenske id-kort, men spørgsmålet er, om det også er falsk, siger han, der oplyser, at man ikke må nægte folk at købe annoncer, medmindre annoncen er ulovlig

Og det viste Daniel Perssons annonce sig at være. Derfor har Michael Harding sendt kopien af id-kortet videre til politiet. Samtidig noterede han også Perssons nummerplade, da svenskeren kørte af sted. Den har politiet også fået.

- Personligt er jeg ked af, at jeg ikke fik annoncen stoppet, når den åbenlyst var kriminel, siger Michael Harding.

Michael Harding beskriver Daniel Persson som cirka 40 år, mørkhåret og med skæg over læben og på hagen. Samtidig gik han klassisk klædt. Med sig havde han desuden en yngre medhjælper. Persson talte både svensk og tysk, og han og medhjælperen kørte af sted i en sølvgrå Volvo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ved at være for sent med klimaet

Fredericia

Brand i tidligere lysthus var ikke påsat: Politiet er endnu ikke færdig med efterforskningen

Annonce