Annonce
Trekantområdet

Søndag vil de røde jakker ride i Munkebjergskoven

Der er jagt på hesteryg og med røde jakker og lange støvler. Det sker søndag i og ved Munkebjergskoven. Arkivfoto
Søndag kan man se et sjældent syn i Munkebjergskoven. En jagt på heste med ryttere i fine røde jakker og rævehaler på skuldrene.

Andkær: Jagthornene lyder søndag over Munkebjergskovene, for Fyns Jagtrideklub har valgt at afholde en jagt i skoven og skovkanten ved Munkebjerg og Andkær.

- Jagten starter fra Vejle Rideklub, hvor vi holder parade klokken 10.30 og derfra rider ud på en cirka 14 kilometer lang rute i Munkebjerg skoven, forklarer Desireé Letman, der er jagtlægger.

Det er hende, som har valgt ruten ved Andkær, for hun er selv oprindelig fra Børkop. Så hun kender området godt.

Og jagten bliver et syn for et eventuel publikum.

- Jeg skal ride forrest som ræv sammen med en anden ræv ved min side. Vi har rævehaler på skuldrene, der symboliserer rævene, som jagtrytterne jagtede i gamle dage. I dag består rævenes rolle i at sætte tempoet og lede feltet gennem hele turen. I feltet har vi også en hornblæser, som blæser jagten igang, når vi skal over forhindringer i terrænet samt når jagten er slut. Forhindringerne opstiller vi forskellige steder på ruten dagen forinden, siger Desireé Letman.

Det er 25 år siden, at Fyns Jagtforening sidst brugte området til en jagt, så det er ikke hverdagskost. Fyns Jagtforening har 12 jagter om året.

Der bliver søndag tale om et felt på cirka 25 ryttere. Turen følges af tilskuere i bilkortege, hvor man kan se nogle af de steder, hvor rytterne kommer springene over forhindringer.

Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce