Annonce
Vejle

Sønderbrogade er dødsdømt: Borger vil have beslutningen udskudt til efter valget

Et snævert flertal i Vejle Byråd har besluttet, at Sønderbrogade skal lukkes for kørende trafik. Beslutningen har været i offentlig høring, og det har fået en borger til at kræve, at beslutningen udskydes, indtil et nyt byråd er sammensat efter kommunalvalget. Foto: Mette Mørk
Bryggen og en Mølholm-beboer kritiserer nedlægningen af Sønderbrogade. Vejle Kommune gør ellers klar til at bytte et stykke af vejen med en større stykke jord på Posthusgrunden.

Vejle: Lukningen af Sønderbrogade er politisk fortsat et stridsemne, selvom et byrådsflertal sidste år besluttede at lukke den trafikerede vej ind i Vejles midtby.

Så sent som mandag aften blæste den konservative spidskandidat ved det forestående kommunalvalg, viceborgmester Dan Arnløv, til kamp for at holde Sønderbrogade åben.

Det på trods af, at Vejle Kommune er klar til at bytte en del af Sønderbrogade med jord på Posthusgrunden i et mageskifte med udviklingsselskabet NPV A/S, der netop har købt jorden ved Gammelhavn.

Annonce

Jordbytteriet skal bane vej for en ny forbindelsesvej hen over Posthusgrunden fra Fredericiavej til Gammelhavn, og kommunen har proklameret, at man nedlægger 437 kvadratmeter af den offentlige vej.

Skal betale for flytning

Beslutningen har været i offentlig høring, og høringsperioden har udløst tre indsigelser.

Som tidligere beskrevet har ejeren af midtbyens shoppingcenter Bryggen, Steen & Strøm, protesteret mod lukningen af Sønderbrogade. Centerejeren frygter blandt andet, at det vil ramme Bryggen, hvis det for nogle bilister bliver for besværligt at køre til shoppingcentrets indkørsel på Enghavevej.

Derudover har Vejle Fjernvarme i sit høringssvar understreget, at NPV's planlagte byggeri ud i det nuværende vejareal først kan sættes i gang, når en stor fjernvarmeledning under vejen er omlagt.

"Det er aftalt med Vejle Kommunes projektafdeling, at Vejle Kommune betaler for flytningen af fjernvarmeledningen, og at dette sker efter trafikken i Sønderbrogade er omlagt til Gammel Havn," skriver direktør i Vejle Fjernvarme Jesper Wolsgård.

Annonce

Kontroversiel beslutning

Den tredje og sidste indsigelse til vejnedlæggelsen kommer fra en borger, Karsten Jacobsen, der bor på Skovkrogen i Mølholm.


Hele beslutningen om fremtiden for godsbanearealet og de tilstødende arealer er vedtaget med det snævrest mulige flertal.

Karsten Jacobsen i sit høringssvar


Han mener, at vejnedlæggelsen bør afvente udfaldet af efterårets kommunalvalg.

"Der er ingen tvivl om, at den siddende kommunalbestyrelse er i sin fulde ret til at foretage denne beslutning. Imidlertid er beslutningen meget kontroversiel, og hele beslutningen om fremtiden for godsbanearealet og de tilstødende arealer er vedtaget med det snævrest mulige flertal. Dette gælder også nedlæggelsen af Sønderbrogade som færdselsareal," skriver Karsten Jacobsen.

Annonce

Indskrænker muligheder

Derfor mener han, at lukningen af vejen bør afvente sammensætningen af et nyt byråd.

"At denne beslutning ønskes truffet nu, giver indtryk af, at Venstre forsøger at indskrænke den kommende kommunalbestyrelses handlemuligheder så meget som muligt. Dette samtidig med at borgmesteren ikke har efterlevet kommunalbestyrelsens beslutning om at udarbejde en ny lokalplan for området," skriver Mølholm-beboeren.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Karsten istandsatte tidligere kirke med hjælp fra kendt arkitekt - nu skal den sælges

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Er dette løsningen? Kaos-kryds skal måske udstyres med hjemmelavede skilte

Fredericia For abonnenter

Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil hjælpe de ansatte: - Familieafdelingen skriger på flere flere folk

Alarm 112

Pjedsted indhyllet i røg under halmbrand: Ejer bliver nu sigtet

Fredericia

Efter kritik af udledning af grundvand fra Kanalbyen: Miljørapport viser ingen overskridelser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Fire alu-fælge med dæk blev sat til salg: Men tyveknægte er også på Facebook

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Genåbning af Nørreport trækker ud: Men nu lysner det for bilisterne

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Fredericia

Efter to års pause: Studenter var tilbage på  Landsoldatpladsen

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Fredericia

Lille parti med stort valgprogram: Men personsager vil også fylde i efteråret

Annonce