Annonce
Danmark

Sønderjyske landmænd arrangerer traktor-demonstration mod mink-slagtning: - Hvad bliver det næste?

Formand for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen, forventer, at der kommer 300 traktorer og 500-600 mennesker til demonstrationen onsdag. Arkivfoto: Claus Thorsted
Traktorer er blevet et populært virkemiddel, når borgere og landmænd vil udtrykke deres utilfredshed med regeringens håndtering af coronavirus blandt mink. Nu arrangerer en sønderjysk landmandsgruppe endnu en traktor-demonstration i sympati med minkavlerne.

Minksagen: På onsdag starter sønderjyske landmænd deres traktorer og kører af sted mod Hovedgaden i Agerskov for at udtrykke deres utilfredshed med, at danske minkavlere har modtaget en ulovlig ordre om at slå samtlige dyr ihjel.

Det er den sønderjyske landmandsgruppe, Agerskovgruppen, der arrangerer demonstrationen, og dermed fortsætter de kæden af demonstrationer i minksagen, hvor traktorer er blevet brugt som virkemiddel. Lørdag kørte en karavane af traktorer således på gaden i Aalborg, mens det skete i Holstebro fredag den 7. november.

- Vi gør det i sympati med hele minkbranchen, fordi ordren om at slå alle mink ihjel er udstedt på et ulovligt grundlag, siger formand for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen, og understreger, at landmændene har mistet tilliden til både regeringen og de øvrige partier på Christiansborg.

Annonce

- Hvad bliver det næste? Grise og kyllinger eller hvad? Vi har en regering og en fødevareminister, der ikke har styr på tingene, og der er ingen opposition, siger han med henvisning til oprøret i Venstre, der startede, da formand Jakob Ellemann-Jensen (V) sendte en mail til partifællerne om minksagen, der i baglandet blev tolket som regeringsvenlig.

- Min tillid var ikke for stor i forvejen. Nu er den totalt væk. Det er skrækkeligt, de ting der foregår, siger Jens Peter Aggesen.

Lang talerrække

Han forventer, at der til onsdagens demonstration kommer 300 traktorer, som i løbet af formiddagen vil køre ind i Agerskov, parkere i Hovedgaden og danne kulisse til en række talere, herunder formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, minkavler Erik Ugildt, og repræsentanter fra både svineproduktion, kyllingeproduktion og planteavl.

- Vi kører ind og parkerer stille og roligt i højre side af vejen, så vi ikke generer den almindelige befolkning alt for meget. Vi vil gerne have den øvrige befolkning til at bakke os op, siger Jens Peter Aggesen.

De skal tale til demonstrationen

  • Pernille Vermund, Nye Borgerlige.
  • Henrik Jessen, Svineproducent. bestyrelsesmedlem i Landbosyd.
  • Chresten S. Pedersen kyllingeproducent, kvieopdræt og planteavl.
  • Vagn Lundsten, Agropro, planteavlsrådgiver.
  • Erik Ugildt, landmand og minkfarmer.
  • Hans Sønderby, advokat for Agerskovgruppen.
  • Peter Kjær Knudsen, landmand.
  • Hans Otto Sørensen, folketingskandidat for Venstre.

Han forventer, at 500-600 mennesker fra hele landet vil møde op.

Demonstrationens primære sigte er minksagen, men landmændene vil ifølge Jens Peter Aggesen også bruge lejligheden til at sætte fokus på regulering af landbruget i øvrigt.

Han oplyser, at demonstrationen er godkendt af politiet, og at brandvæsnet i Agerskov styrer parkeringen. Det officielle program starter klokken 13 og slutter klokken 15.


Hvad bliver det næste? Grise og kyllinger eller hvad? Vi har en regering og en fødevareminister, der ikke har styr på tingene, og der er ingen opposition.

Jens Peter Aggesen, formand for Agerskovgruppen
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Forsker har fulgt Fredericia tæt: Politiefterforskning afgør hvor på skandale-skalaen borgmestersag ender

Fredericia For abonnenter

Borgmester på afbud har fundet sig til rette i den varme stol: Men han fortryder én ting

Annonce