Annonce
Håndbold

Søren Gottfredsen vil samle herrehåndbolden i Rask Mølle

Søren Gottfredsen debuterede på A-landsholdet for 25 år siden og er stadig vild med håndbold. Nu forsøger han at få folk ud af busken i Rask Mølle. Foto: Martin Ravn.
- Vi er verdensmestre, men der er kun få klubber, der har mandlige seniorhold - det kan ikke være rigtigt, at så mange spillere holder op med at have det sjovt, siger Søren Gottfredsen.

Rask Mølle: Søren Gottfredsen har levet et liv i håndbold. Han har været målmand på landsholdet. Han har været professionel i Portugal og Spanien, og han har været årets pokalfighter, da Skjern vandt pokalfinalen.

Nu er 51-årige Søren Gottfredsen klar til endnu en opgave som cheftræner i Rask Mølle.

- Jeg har sagt ja, fordi jeg gerne vil samle håndbolden på Horsens-egnen. Jeg er rystet over, at der ikke er seniorhold i ret mange håndboldklubber længere. Vi er verdensmestre, og i gamle dage spillede man håndbold i Horsens HK, Sole, Brædstrup, Østbirk, Hornsyld-Stouby-Rårup og mange andre klubber, siger han.

- Hvor er de blevet af? Alle de gode gamle spillere er væk. Gider de ikke have det sjovt længere?

- Når ligaspillere holder op med at spille i ligaen, stopper de i stedet for at tage en tørn i 2. division, hvor de kunne præge ligaen og have det sjovt.

- Når man møder dem, siger de, at de går til fitness, men de kan ikke holde til at løbe 50 meter, og jeg ved ikke, hvad de ligner.

- I Rask Mølle fortsætter man med at spille håndbold. Vi har et hold i 3. division og et hold i serie 2. Der er plads til alle. Kom herud og vær med. Vi har et godt hold, der kan spille med i 3. division, hvor vi er nyoprykker, og der er også plads til bredden.

- Jeg glæder mig til at være træner i Rask Mølle. Jeg spillede sammen med Dennis Mathiasen i Skjern, og dengang havde han en bette knægt, lillebror Ronnie, med i bussen til kampene. Nu er Ronnie en af de gode spillere i Rask Mølle, siger Søren Gottfredsen.

Annonce

Et rigt liv

Søren Gottfredsen har haft et rigt liv rundt om håndbolden.

Han startede sin karriere i AGF. Hans far var fotograf på Jyllands-Posten, og knægten var vild med håndbold. Han var en klassemålmand.

I 1994 fik han debut på landsholdet med en sejr over Finland, og han nåede tre landskampe, selv om Danmark altid har haft stærke målmænd.

Han skiftede til Kolding IF og blev professionel i FC Porto, kom hjem til KIF og AGF igen, men rejste ud endnu engang til den spanske klub Galdar, der ikke eksisterer mere.

Skjern blev dansk mester i 1999 og hentede Søren Gottfredsen som keeper. Han var pokalfighter og med til at vinde pokalen i 2001 i sine tre et halvt år i Skjern.

Søren Gottfredsen var i mellemtiden kommet til Horsens. Han slog sig ned i Boller, hvor hans kæreste boede, og det er der kommet et par pragtfulde piger på 11 og 13 år ud af. Han bor stadig i Boller og dyrker sine hobbies jagt og hundetræning, hvor han har været dansk mester sammen med hundene.

Horsens Håndboldklub hentede Søren Gottfredsen som træner, og det førte til to oprykninger fra danmarksserien til 1. division.

- En af mine største skuffelser i håndbold var, da Horsens Håndboldklub kort før afslutning trak vort hold id af 1. division, siger Søren Gottfredsen, der var træner i fire sæsoner i Horsens.

Han fortsatte som træner i HSR i et år og Give i to år. Det blev til oprykning til 2. division i Give.

Dernæst var han træner for Horsens HK's U18 piger på akademiet i et år.

Næste station var Odder IGF's førstehold, hvor han var cheftræner Morten Sechers højrehånd i to sæsoner.

Han tog med Morten Secher til HC Midtjylland i det sidste år, klubben var i ligaen.

Næste station var Otterup, men det blev en kort fornøjelse.

- Det var slet ikke mig, og jeg stoppede allerede efter fem kampe, siger han.

- Jeg havde indstillet mig på, at det var slut. Jeg havde et helt år uden håndbold. En dag ringede de fra Rask Mølle, og jeg sagde ja til at tage ud og snakke med dem. På køreturen til Rask Mølle fik jeg det underligt. Pludselig kriblede det i mig igen. Den gamle cirkushest lugtede savsmuld, og det endte med, at jeg sagde ja. Nu glæder jeg mig til at komme i gang. 5. august tager vi fat på den nye sæson, og nu er der et tilbud til dem, der kan lide at spille håndbold. Danmark er verdensmester, så kom ud af busken, siger han.

For Søren Gottfredsen er det ikke kun hundene, der skal have en god gang træning fra 5. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce