Annonce
Middelfart

Søsyg familie fik hjælp af marinehjemmeværnet

Marinehjemmeværnsflotille 132 Horsens kom tirsdag en søsyg fynsk familie med far, mor og to børn til undsætning, da deres båd havde fået motorstop. Billedet er taget mellem Hjarnø og Snaptun, da marinehjemmeværnsfartøjet MHV 10 Baagø fik fysisk kontakt med sejlbåden Diana og fik den hjulpet sikkert til Snaptun Havn. Det er anden redningsaktion i denne uge, som de lokale marinehjemmeværnsfolk har deltaget i. Privatfoto: Henry Larsen
To gange i denne uge har marinehjemmeværnet fra Horsens hjulpet sejlere i nød. Tirsdag var det en søsyg familie på vej til Bogense, der fik motorstop og kaldte på hjælp.
Annonce

Horsens: Glæden var stor, da en søsyg, fynsk familie bestående af far, mor og to mindre børn tirsdag kl. 21 endelig kunne få fast grund under fødderne i Snaptun Havn efter et par nervepirrende timer til søs.

Familien, der kommer fra Middelfart, fik hjælp af marinehjemmeværnet. Og selvom der ikke var direkte fare på færde, var alle lettede og glade over at være i sikkerhed, fortæller fartøjsfører Carsten Blicher Terkelsen fra marinehjemmeværnsflotille 132 i Horsens.

- Jeg spurgte konen, hvordan de havde det. Hun svarede: "Nu har vi det godt", siger Carsten Blicher Terkelsen med et smil.

Annonce

Båd fik motorstop

Flotille 132 Horsens afprøver i øjeblikket fartøjet MHV 10 Baagø og var på øvelsessejlads ved Hjarnø Bro, da et opkald fra sejlbåden Diana kom ind ved 17.30-tiden.

På det tidspunkt befandt båden sig tæt på Æbelø, og vinden var frisket godt op.

- Familien ombord oplyste, at båden havde fået motorstop, og de havde brug for hjælp til at komme til Bogense Havn. Der var  to voksne og to børn om bord, og de var ved at være lidt søsyge, fortæller Carsten Blicher Terkelsen.

I første omgang blev aftalen, at familien skulle sejle for sejl mod Bogense, og så ville marinehjemmeværnet støde til og forsøge at bugsere sejlbåden i havn.


Det hele endte lykkeligt, og de var glade for at komme ind. Det er ikke sjovt, når tingene går skævt, og de ikke ved, om de kan komme i havn.

Carsten Blicher Terkelsen, fartøjsfører


Men på grund af dårligt vejr blev planen, at familien i stedet skulle sejle mod Juelsminde.

Annonce

Kurs mod Snaptun

Også den plan blev dog droppet på grund af blæsten.

Sejlbåden blev guidet mod Snaptun, og da familien var ud for bugten ved Hjarnø, sejlede MHV 10 Baagø op på siden af Diana, fik en mand ombord og fik hjulpet sejlbåden til Snaptun og lagt den til kaj.

Alle - både familien og båden - var uden skrammer. Mor og børn dog noget groggy på grund af søsyge.

- Det hele endte lykkeligt, og de var glade for at komme ind. Det er ikke sjovt, når tingene går skævt, og de ikke ved, om de kan komme i havn, siger Carsten Blicher Terkelsen, der roser sine folk.

- Hele operationen var et skoleeksempel på godt sømandsskab, hvor alle gjorde en fantastisk indsats, erklærer han.

Annonce

Anden aktion mandag

Mandag var marinehjemmeværnet også i aktion, da besætningen hjalp en båd, der var stødt på grund ved Borre Knob. Heller ikke her kom nogen til skade.

Fartøjet MHV 10 Baagø er et nyt fartøj, som hjemmeværnsflotille 132 i Horsens i denne uge afprøver.

At der har været to redningsaktioner to dage i rap, har givet ekstra nerve til prøvesejladserne.

- Og vi må forvente flere aktioner. Der er rigtig mange sejlere ude. På grund af corona holder folk ferie herhjemme, så der er mange folk på vandet, og det er ikke alle, der er lige søvante. Det er anden situation at være på vandet, når det begynder at blæse lidt, lyder det fra Carsten Blicher Terkelsen.

Han stod selv i spidsen for mandagens aktion, mens det var fartøjsfører Ole Bonde, der fik hjulpet det søsyge par sikkert til land.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce