Annonce
Fredericia

Søværnet var på charme-offensiv i Fredericia

Forsvaret vil gerne tiltrække flere maskinmestre til Søværnet. Derfor blev 35 studerende inviteret ombord på Diana, som sejlede ud fra Fredericia. Foto: Mette Mørk

Maskinmester-studerende fik sejltur med et af Forsvarets skibe ved karriere-event i Fredericia. Søværnet vil tiltrække officerer, men der er rift om maskinmestrene.

Annonce

Fredericia: Unge maskinmestre er i høj kurs på arbejdsmarkedet. Torsdag så 35 studerende nærmere på en anderledes jobmulighed. Søværnet inviterede dem på sejltur med skibet Diana i forbindelse med en karriereevent på Fredericia Maskinmesterskole.

- Vi vil gerne have maskinmestre til at søge ind på Søværnets officersuddannelse. Vi skal bruge 20, som begynder til august. Vi vil gerne vise, at forsvaret er en mulighed, sagde Karsten Pittersen, som er elementleder i Forsvarets rekruttering.

Det er en måde, hvor de unge kan få et godt indblik i de forskellige karrieremuligheder.

Anne Bay Riisager
Annonce

Det blå Danmark

Søværnet er dog bare én af de unges jobmuligheder i de maritime fag - også kaldet Det Blå Danmark. Også virksomheder som Carlsberg og Danfoss var med til karriereeventen, der arrangeres af Maskinmestrenes Forening og Det Blå Danmark, hvor Anne Bay Riisager er kampagneleder.

Annonce

Vil have nok ansøgere

Via forskellige karrieredage lærer de unge og arbejdsgiverne hinanden at kende. Det Blå Danmark dækker hele branchen: Rederier, havne, skibsværfter, leverandører, myndigheder, organisationer og uddannelsessteder.

- I øjeblikket er der et behov for at skaffe nok kvalificerede ansøgere. Der er stor efterspørgsel efter tekniske medarbejdere i hele industrien. Vi sporer kampagnen ind efter behovet, og der er områder, hvor der er brug for flere kvalificerede ansøgere, siger Anne Bay Riisager.

Annonce

En verden af oplevelser

Ombord på Diana fik de studerende et blik i maskinrummet, og de hørte om den overvågning af farvandene, som er en del af hverdagen på skibet.

- Det er en verden fuld af oplevelser. De får et mere varieret sejladsmønster end på de civile skibe, hvor man ofte sejler fra punkt A til B for at aflevere noget og så tilbage igen. Hos os får de også et ledelsesansvar fra dag 1, sagde Karsten Pittersen fra Forsvaret.

Både studerende fra Fredericia og SIMAC i Svendborg var med på sejladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Annonce