Annonce
Fredericia

S er åben for midtbyskole: Men alle partier skal være med

Siden de ældste elever på Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvej vendte retur fra corona-nedlukningen er de blevet undervist i pavilloner. Der er konstateret skimmelsvamp på skolen og både det og skolens utidssvarende indretning betyder, at skolebestyrelsen har spillet en ny skole i midtbyen ind i budgetforhandlingerne. Socialdemokraterne er åbne, men det kræver en nøje overvejelse både økonomisk og praktisk. Desuden skal alle 21 byrådsmedlemmer bakke op. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
300 mio. kroner er Socialdemokratiet klar til at sætte af til anlægsinvesteringer i de lokale folkeskoler. Dertil kommer ekstra 20 mio. kroner årligt til driften, hvilket vil betyde 50 nye lærere og pædagoger. Partiet er enige om at give folkestolen en økonomisk indsprøjtning og tid til at holde fokus på læring og trivsel.

Fredericia: Der skal puttes millioner i fredericianske skoler og daginstitutioner er Socialdemokratiet enigt om.

Partiet byder de øvrige partier op til forhandling om både en helt ny skole i midtbyen, renovering af flere matrikler og ikke mindst 20 millioner ekstra årligt til folkeskolens drift.

- Jeg er glad og stolt over, at min gruppe på den måde vil være med til at sikre et stort løft af driften af vores børne- og skoleområde, siger Ole Steen Hansen (S), formand for børne- og skoleudvalget.

Annonce


De 20 mio. kroner vil udløse ekstra 40-50 lærere og pædagoger. Vi kan nedbringe antallet af elever i klasserne og indføre to-voksne løsninger, hvor det giver mening, og så skal vi have fokus på kerneopgaven. Der skal være færre projekter og strategier, og mere tid til børn og elever.

Ole Steen Hansen


Med de store penselstrøg handler Socialdemokratiets økonomiske indsprøjtning til folkeskoler og institutioner om at sikre bedre trivsel og læring. Det skal ekstra 20 mio. kroner til folkeskolen være med til at sikre. Dertil kommer en anlægspakke på samlet 300 mio. kroner til anlæg på skolerne over de kommende tre år.

- De 20 mio. kroner vil udløse ekstra 40-50 lærere og pædagoger. Vi kan nedbringe antallet af elever i klasserne og indføre to-voksen løsninger, hvor det giver mening, og så skal vi have fokus på kerneopgaven. Der skal være færre projekter og strategier, og mere tid til børn og elever, siger Ole Steen Hansen.

Ny skole er i spil

Særligt fokus har partiet på Kirstinebjerg-distriktet.

- Vi ved, at de er udfordret, så her skal vi handle her og nu. De har et ønske om, at vi bygger en ny skole i midtbyen. Det, synes vi, kunne være fedt, men vi skal være helt sikre på, at det er den rigtige løsning, og ikke mindst skal vi have alle partier med. Det er en stor udgift, og den kræver et enigt byråd, understreger Ole Steen Hansen.

Socialdemokratiets anlægspakke på 300 mio. kroner vil derfor i høj grad have fokus på Kirstinebjergskolens matrikler – herunder også skolen i Bøgeskov.

Dertil kommer investeringer i andre distrikter som Højmosen i Lyng og Frederiksodde Skole ved Nørre Allé.

- Og så vil vi se på de samlede ønsker fra skolerne og investere i konkrete forbedringer på de resterende matrikler i forhold til faglokaler, indeklima og toiletter, siger Ole Steen Hansen.

Mandag besøger han og det øvrige byråd Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvej, som er den matrikel, skolebestyrelsen foreslår nedlagt og erstattet med en midtbyskole.

- De vil redegøre for deres tanker og planer, og så må vi ind at vurdere, om en ny skole eller en ombygning giver mest mening. Vi går ind i forhandlingerne helt åbne, siger Ole Steen Hansen.

Annonce

Musical-profil styrkes

Men distriktet skal blandt andet understøttes ved at få udviklet yderligere med musicalprofil. Det sker blandt andet ved at investere i en instrumentpakke til distriktet.

- Vi gør det i tæt dialog med Den Kreative Skole, som skal tænkes ind i Kirstinebjerg-distriktets musical-profil, siger Ole Steen Hansen.

- Vil det betyde, at elever fra andre skoler også kan vælge sig ind på linjen?

- For os meget gerne, men det er noget af det, vi skal have forhandlet om, men målet er at styrke Kirstinebjerg-distriktet, understreger Ole Steen Hansen.

Fredericia Kommune bliver tildelt midler fra regeringen til at styrke folkeskole og daginstitutioner. Midlerne fra finansloven skal målrettes en styrkelse af udskolingen.

- Vi har tidligere brugt penge på at styrke indskoling og mellemtrinnet, nu er det udskolingens tur, siger Ole Steen Hansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se topmatchen fra kl. 18.20: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce