Annonce
Fredericia

Socialdemokratiet gør klar til at vælge spidskandidater: De stiller op

Jacob Bjerregaard ringede med klokken på dagen for kommunalvalget i 2017, hvor han endte med at blive genvalgt. Han genopstiller som Socialdemokraternes borgmesterkandidat. Jens Jonatan Steen blev ikke valgt ind i folketinget ved valget i juni 2019, men han giver det gerne et forsøg igen. Arkivfotos: Peter Leth-Larsen
Socialdemokratiet forventer ingen modkandidater på den kommende generalforsamling.

Fredericia: Når Socialdemokratiets partiforening i Fredericia lørdag 22. februar holder generalforsamling, er nogle af punkterne på dagsordenen blandt andet valg af spidskandidat til henholdsvis borgmesterposten og en plads i Folketinget.

Jacob Bjerregaard blev valgt som borgmester ved kommunalvalget i 2013 og genvalgt i 2017. Han stiller op igen for Socialdemokratiet - umiddelbart uden modkandidater.

- Vi forventer ikke, andre stiller op, siger formand for Socialdemokratiets partiforening Karsten Cordtz og uddyber:

- Når man kigger på, hvordan det er gået i kommunen de seneste år, er det svært at se andre end Jacob Bjerregaard. Vi har været glade for, der er samling på byrådet og bliver indgået samlede aftaler om stort set alting. Det giver ro. Derfor er han klart vores kandidat til "four more years" (fire år mere, red.), som man siger. Han er den oplagte, siger Karsten Cordtz.

Næste gang, der er valg til byrådet og regionsrådet, er i november 2021.

Annonce

Når man kigger på, hvordan det er gået i kommunen de seneste år, er det svært at se andre end Jacob Bjerregaard. Vi har været glade for, der er samling på byrådet og bliver indgået samlede aftaler om stort set alting. Det giver ro. Derfor er han klart vores kandidat til "four more years" (fire år mere, red.), som man siger. Han er den oplagte.

Karsten Cordtz, partiformand S

Håber på en periode i folketinget

Ved seneste folketingsvalg - i juni 2019 - blev der ikke valgt nogen lokale ind. Socialdemokratiets lokale kandidat Jens Jonatan Steen fik det bedste personlige valg i Fredericia-kredsen med 2915 stemmer og 3131 stemmer i hele Sydjylland. Det var dog ikke nok til en plads på tinge. Men den lokale partiforening er tilfreds med indsatsen.

- Godt nok blev han ikke valgt, men han fik et udmærket valg. Vi fik fremgang, og Jens Jonathan fik flere stemmer end vores kandidat John Nyborg fik ved sidste folketingsvalg, fortæller Karsten Cordtz.

Jens Jonatan Steen genopstiller til posten som lokal folketingskandidat, og heller ikke her forventer Karsten Cordtz, der kommer modkandidater. Han håber da også, Jens Jonathan Steen får et ophold i Folketinget inden næste valg og dermed mulighed for at høste erfaring og omtale.

- Han er førstesuppleant i storkredsen Sydjylland, så det kunne være, han kom ind en periode, hvis et folketingsmedlem skal på barsel eller andet, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce