Annonce
Fredericia

Socialdemokratiet gør klar til at vælge spidskandidater: De stiller op

Jacob Bjerregaard ringede med klokken på dagen for kommunalvalget i 2017, hvor han endte med at blive genvalgt. Han genopstiller som Socialdemokraternes borgmesterkandidat. Jens Jonatan Steen blev ikke valgt ind i folketinget ved valget i juni 2019, men han giver det gerne et forsøg igen. Arkivfotos: Peter Leth-Larsen
Socialdemokratiet forventer ingen modkandidater på den kommende generalforsamling.
Annonce

Fredericia: Når Socialdemokratiets partiforening i Fredericia lørdag 22. februar holder generalforsamling, er nogle af punkterne på dagsordenen blandt andet valg af spidskandidat til henholdsvis borgmesterposten og en plads i Folketinget.

Jacob Bjerregaard blev valgt som borgmester ved kommunalvalget i 2013 og genvalgt i 2017. Han stiller op igen for Socialdemokratiet - umiddelbart uden modkandidater.

- Vi forventer ikke, andre stiller op, siger formand for Socialdemokratiets partiforening Karsten Cordtz og uddyber:

- Når man kigger på, hvordan det er gået i kommunen de seneste år, er det svært at se andre end Jacob Bjerregaard. Vi har været glade for, der er samling på byrådet og bliver indgået samlede aftaler om stort set alting. Det giver ro. Derfor er han klart vores kandidat til "four more years" (fire år mere, red.), som man siger. Han er den oplagte, siger Karsten Cordtz.

Næste gang, der er valg til byrådet og regionsrådet, er i november 2021.

Når man kigger på, hvordan det er gået i kommunen de seneste år, er det svært at se andre end Jacob Bjerregaard. Vi har været glade for, der er samling på byrådet og bliver indgået samlede aftaler om stort set alting. Det giver ro. Derfor er han klart vores kandidat til "four more years" (fire år mere, red.), som man siger. Han er den oplagte.

Karsten Cordtz, partiformand S

Annonce

Håber på en periode i folketinget

Ved seneste folketingsvalg - i juni 2019 - blev der ikke valgt nogen lokale ind. Socialdemokratiets lokale kandidat Jens Jonatan Steen fik det bedste personlige valg i Fredericia-kredsen med 2915 stemmer og 3131 stemmer i hele Sydjylland. Det var dog ikke nok til en plads på tinge. Men den lokale partiforening er tilfreds med indsatsen.

- Godt nok blev han ikke valgt, men han fik et udmærket valg. Vi fik fremgang, og Jens Jonathan fik flere stemmer end vores kandidat John Nyborg fik ved sidste folketingsvalg, fortæller Karsten Cordtz.

Jens Jonatan Steen genopstiller til posten som lokal folketingskandidat, og heller ikke her forventer Karsten Cordtz, der kommer modkandidater. Han håber da også, Jens Jonathan Steen får et ophold i Folketinget inden næste valg og dermed mulighed for at høste erfaring og omtale.

- Han er førstesuppleant i storkredsen Sydjylland, så det kunne være, han kom ind en periode, hvis et folketingsmedlem skal på barsel eller andet, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce