x
Annonce
Fredericia

S klar til at betale for skader på volden: Det er vores pligt

Den nye skade ved voldstien på Østerstrand er blevet værre i weekenden. Foto: Fredericia Vold
Den seneste skade på voldstien er i weekenden blevet værre. Byrådet må finde det beløb, der skal til for at reparere skaderne, mener kultur- og idrætsudvalgsformand Lars Ejby.

Fredericia: Når regnen skader volden, må politikerne finde penge til at genetablere det fredede anlæg.

Sådan er holdningen hos Lars Ejby (S), formand for kultur- og idrætsudvalget i Fredericia Kommune, som er politisk ansvarlig for voldanlægget.

Som mange andre er Lars Ejby blevet overrasket over de massive regnmængders effekt på voldstien ved Østerstrand. Jorden slog sprækker ud for Bülows Kaserne, og onsdag sendte kommunen en gravemaskine i arbejde for at forhindre et stort jordskred.

Fredag kunne voldmester Mikael Holdgaard så melde om nye sætninger et andet sted på voldstien ved Østerstrand.

- Som alle andre troede jeg, vi havde et robust voldanlæg. Det har vi trods alt stadig, men pludselig ser vi altså fare for et jordskred på grund af de ekstreme regnmængder. Jeg synes, vores administration har håndteret det godt og effektivt, siger Lars Ejby.

Annonce
Den nye skade ved voldstien på Østerstrand er blevet værre i weekenden. Foto: Fredericia Vold

Byrådet vil finde pengene

Onsdag blev øverste jordlag skrabet af en skråning på volden for at afværge et muligt skred på 300-500 ton jord. Senere skal volden retableres. Når jorden er tør igen, kan der igen skabes en 45 graders skråning ud mod bæltet, og der kan plantes græs.

Dermed venter der en regning, som Lars Ejby ikke kender størrelsen på endnu.

- Volden betyder meget for vores kulturarv, og jeg er sikker på, at et byråd vil finde det beløb, der skal til. Det har vi en forpligtelse til, siger Lars Ejby.

Samtidig forventer han heller ikke, at der vil være så store regnmængder hvert år fremover.

- I den tid, jeg har levet, kan jeg i hvert fald ikke huske, at noget lignende er sket, siger han.

Fredericia Kommune holder øje med den nye skade, som er sket ud for Øster Voldgade 32. I løbet af weekenden er den blevet værre, konstaterer Fredericia Vold på Facebook. Mandag vurderer voldmesteren, hvordan man undgår et jordskred.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce