Annonce
Kolding

Socialdemokraterne venter med valg af borgmesterkandidat: - Vi har ikke den naturlige arvtager

Elvis Comic meddelte i sidste uge, at han er klar til at stille op som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet ved næste valg. Nu er partiet fællesledelse kommet på banen. Ledelsen vil udvikle partiets politik, inden der sættes navn på kandidaterne på stemmesedlerne til kommunalvalget i 2021. Arkivfoto: Claus Thorsted
Socialdemokratiet i Kolding vil have styr på politikken, før man stager stilling til, hvem som skal være partiets spidskandidat. Det melder ledelsen ud få dage efter, at byrådsmedlem Elvis Comic meddelte sit kandidatur.

Kolding: Socialdemokratiet i Kolding kommer ikke til at vælge en ny udfordrer til borgmesterposten lige foreløbig.

Det slår formanden for partiets fællesledelse, Filip Bekic, nu fast.

Det sker efter, at 23-årige Elvis Comic, der sidder i byrådet for partiet, i slutningen af sidste uge meldte ud, at han stiller sig til rådighed som Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg om to år.

- Hans kandidatur og den snak, der har været i krogene om, hvad oppositionen siger, og hvad alternativet til det nuværende Venstre-flertal er, får os til at melde ud nu. Og i bestyrelsen er vi enige om, at det er bedst at have politikken klar, før vi finder vores spidskandidat. Så derfor kommer vi ikke til at vælge vores borgmesterkandidat på generalforsamlingen til februar, siger Filip Bekic.

S og borgmesterposten

Per Bødker Andersen var borgmester i Kolding i 24 år frem til den 31. december 2009.

Herefter blev Christian Haugk partiet borgmesterkandidat frem til udgangen af marts 2018.

Herefter overtog Poul Erik Jensen posten som gruppeformand, men han ønsker ikke at blive borgmesterkandidat.

Annonce

Savner de gode gamle dage

I en pressemeddelelse udsendt søndag aften erkendte han, at Socialdemokratiet ikke har haft den naturlige arvtager til posten.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Socialdemokratiet godt kan savne de gode gamle dage med Per Bødker Andersen som borgmester, men vi må nok erkende, at tiden er en anden nu. Efter Christian Haugk forlod byrådet i 2018, har vi ikke haft den naturlige arvtager, hedder det i pressemeddelelsen, hvor han fortsætter:

- Bestyrelsen i Socialdemokratiet i Kolding er fast besluttet på, at vi vil have politikken klar, før vi finder den person, der skal stå i spidsen for vores hold til næste valg. Derfor er vi intensivt i gang med at lave et valgprogram, som skal vise hvilke visioner, vi har for Kolding Kommune, og hvad vi vil arbejde på. Ikke sagt at vi på nuværende tidspunkt ikke har nogen politik, for vi har fire byrådspolitikere, der hver dag arbejder på at sætte socialdemokratiske aftryk. Men vi vil gerne spadestikket dybere og komme bredere ud med vores politiske ambitioner og visioner.

Annonce

Har lært af 2017

Overfor JydskeVestkysten uddyber Filip Bekic, hvorfor han mener, at man ikke har haft den naturlige arvtager:

- Det kom som lidt af et chok for os alle sammen, at Christian Haugk med udgangen af marts 2018 forlod byrådet. Poul Erik Jensen tog posten som gruppeformand, men han meldte med det samme ud, at han ikke vil være spidskandidat, forklarer Filip Bekic.

Filip Bekic fortæller, at socialdemokratiet har lært af kommunalvalget i 2017.

- En af de ting, der slog os, var, at Venstre var god til at få både mænd og kvinder med en god aldersspredning fra hele kommunen til at stille op. Vi håber, at vi kan gøre dem det kunststykke efter.

Da Elvis Comic offentliggjorde sit kandidatur på Facebook, skrev Preben Nielsen, der er formand for S i Kolding Syd blandt andet i kommentarfeltet: "Rolig nu. Lige nu står alt åbent …"

Han ønsker ikke at uddybe den kommentar over for JydskeVestkysten.

På Facebook svarede Elvis Comic blandt andet; "Uanset hvad, så er det medlemmerne, der skal tage stilling.."

Og det skal partiets omkring 450 medlemmer altså gøre senest på partiets generalforsamlingen i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Annonce