Annonce
Fredericia

S vil sende 20 millioner kroner mod ældre og handicappede - og begynde forberedelser til nyt plejehjem

Senest har byrådet fundet penge til udvidelse af Stævnhøj Plejehjem og bl.a. etableret aflastningspladser. Nu vil Socialdemokratiet finde penge til yderligere aflastningspladser og få skubbet gang i processen om at etablere et nyt plejehjem. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Socialdemokratiet er klar til at gå i forhandlinger om millioner til ældre og handicappede. Partiet vil finde 4,5 mio. ekstra til varme hænder på ældreområdet og 15 mio. kroner til at sikre, at der er penge til stigende antal handicappede samt genindføre opgangsfællesskaber.

Fredericia: Der skal ekstra penge til at sikre kerneopgaverne på både ældre- og handicapområdet. To-sengsstuer på aflastningspladser for ældre skal være en saga blot, og på handicapområdet skal ensomhed bekæmpes ved at genindføre opgangsfællesskaber.

- Overskriften for os er, at vi sikrer en god, kærlig og varm ældrepleje, og at vi på handicapområdet har penge til at løse et stigende behov og kan gøre en indsats for at imødegå ensomhed, siger Lars Ejby Pedersen (S).

Socialdemokratiet ønsker at etablere yderligere seks-ti aflastningspladser inden for plejen. Udgangspunktet er, at de skal indrettes i det eksisterende Hannerup pleje- og rehabiliteringscenter.

- Det ser vi helst, men om det kan lade sig gøre, skal vi have undersøgt. Men hovedsagen er, at vi ved, at der er et behov, så vi kan få nedlagt to-sengsstuerne, siger Lars Ejby.


Overskriften for os er, at vi sikrer en god, kærlig og varm ældrepleje, og at vi på handicapområdet har penge til at løse et stigende behov og kan gøre en indsats for at imødegå ensomhed.

Lars Ejby Pedersen (S).


Partiet er også klar over, at der skal gøres forberedelser til at kunne etablere et nyt plejehjem.

- Befolkningsudviklingen tegner til, at det er i 2025, vi står med et akut behov. Vi vil sætte penge af til at få analyseret, hvad vi skal bygge. Skal det være et decideret plejehjem, eller skal der indgå seniorboliger, eller skal vi have endnu mere integreret i et nyt byggeri, siger Lars Ejby.

Venstre har spillet ud med et privat plejehjem. Hvordan stiller I jer til det?

- Det har vi ikke forholdt os til. Det er ikke groet i min have, men nu går vi i forhandlinger, og så må vi se, siger Lars Ejby.

Annonce

Flere varme hænder

Partiet er tilgengæld indstillet på, at en så stor beslutning skal inddrage alle interessenter. Og det gælder også, når det kommer til partiets ønske om at løse en anden stor udfordring på ældreområdet.

- Vi vil gerne afsætte 4,5 mio. kroner til flere varme hænder i ældreplejen, men vi ved samtidigt, at det er svært at rekruttere nye medarbejdere. Det vil vi prøve at finde en løsning på ved at gå i dialog med fagbevægelse, seniorråd og sosu-skolen. Det er helt afgørende, at vi får løst det, siger han.

Faget kan gøres attraktivt ved at afsætte midler til efteruddannelse og sikre, at der luges ud af opgaver, som ikke har direkte med plejen at gøre.

En af vejene kan være at åbne op for ansættelse af andre faggrupper på plejehjemmene. Det kan ifølge Socialdemokratiet være job til unge eller flexjob.

- De skal kunne overtage nogle af de opgaver, der ikke kræver den faglighed, som plejepersonalet har. Det kan være rengøring, tømme opvaskemaskiner og andre opgaver, som tager tid fra kerneopgaven, siger Lars Ejby.

Annonce

Kamp mod ensomhed

På handicapområdet tegner prognoserne også til, at kommunen skal yde hjælp til et stigende antal borgere.

- Vi vil have pengene til at passe til udgifterne, så vi ønsker at afsætte ekstra 15 mio. kroner til området, siger Lars Ejby.

Millionerne skal sikre dels, at driftsomkostningerne kan dækkes, dels at der er penge til nye aktiviteter.

- Vi har lyttet os til et meget stort ønske om at få genindført opgangsfællesskaberne. Det betyder, at man har sin egen bolig, men at man har vished for, at der er en lejlighed i opgangen, hvor man kan opsøge andre, hvis man ønsker selskab. Et sted, hvor der kan laves mad i fællesskab og laves andre aktiviteter sammen, siger Lars Ejby, som ikke mener, at nogle af Socialdemokratiets forslag kan betragtes som ekstraordinære.

- Jeg er glad for at mit parti har ønsket at prioritere så store beløb til området, men jeg mener ikke, at vi er ude i at tilføje fløde på vores ældre- og handicapområde, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce