Annonce
Fredericia

S vil tættere på normering for de mindste

S vil sikre, at minimumsnormeringerne i daginstitutionerne også lykkes på distriktsniveau. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Fredericia: Socialdemokratiet har ikke kun tænkt på skolerne i de kommende budgetforhandlinger. I daginstitutionerne skal finanslovsmidlerne udnyttes til at bringe kommunen tættere på minimumsnormeringerne.

- Vi er tæt på det ønskede med seks børn per voksen i børnehaver og tre børn per voksen i vuggestuer. Det rammer vi stort set på kommuneniveau, men nu vil vi sikre, at vi rammer det på distriktsniveau, siger udvalgsformand Ole Steen Hansen (S).

- Det vil sige, at der inden for et distrikt kan være institutioner, der lever op til kravet godt og vel, mens andre ikke helt når i mål?

- Det er korrekt, men vi arbejder på at kunne leve op til minimumskravene helt ned på institutionsniveau, siger Ole Steen Hansen.

Der skal også findes penge i 2020 til presserende små opgaver i skoler, daginstitutioner og dagpleje.

- Det handler om legetøj, der kan tåle hyppig vask, udetoiletter og håndvaske og andre tiltag i forhold til den aktuelle corona-situation, forklarer Ole Steen Hansen.

Det omfatter også at fortsætte den ekstra rengøringsindsats, som er sket på både skoler og institutioner i forbindelse med at undgå smitte. Den indsats vil alene koste 10,7 mio. kroner og skal give kommunen en erfaring i forhold til, om den ekstra rengøring generelt kan nedbringe antallet af sygedage blandt børn og voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Sidste kapitel om teaterkonkurs på vej: Billetkøbere og andre kreditorer må vinke farvel til næsten 60 mio. kr.

Annonce