Annonce
Fredericia

Sag vendes i udvalg: Mulige uklare svar om hjemmehjælp får politiske konsekvenser

Byrådsmedlem og medlem af senior- og handicapudvalget i Fredericia, Susanne Eilersen (DF), vil til bunds i sag om svar fra Fredericia Kommune i landsdækkende undersøgelse af ekstra rengøring hos hjemmehjælpsmodtagere efter genåbningen af samfundet. Har bedt om orientering i udvalget på mandag. Arkivfoto: Mette Mørk
Hvorfor fremstår Fredericia Kommune som en, der ikke vil gøre ekstra rent hos pensionister efter uger med coronalukkede hjem? Byrådsmedlem tager sag op.
Annonce

Fredericia: Sagen om uklare svar fra Fredericia Kommune i en landsdækkende ny undersøgelse af ekstra rengøring hos hjemmehjælpsmodtagere efter coronagenåbningen tages nu op politisk.

For selvom der ifølge kommunens koncerndirektør for voksne og ældre er gjort grundigt rent efter genåbningen af samfundet og hjemmehjælpernes deraf følgende lettere adgang til folks hjem, så fremstår situationen lige omvendt i undersøgelsen, som Ældre Sagen har foretaget i 90 ud af landets 98 kommuner.

- Det er da bekymrende, at en medarbejder har givet "forkerte" oplysninger, siger medlem af byrådets senior- og handicapudvalg, Susanne Eilersen (DF).

- Hvilke oplysninger er givet, og hvordan kunne det ske?, spørger hun.

Susanne Eilersen har derfor bedt om en orientering på næste udvalgsmøde på mandag.

Annonce

Ændre undersøgelse?

- Vi er nødt til at få en forklaring, og hvis alt har været i den skønneste orden hele tiden, er jeg selvfølgelig glad og tilfreds, men vi må til bunds, siger hun.

Susanne Eilersen nævner dog, at hun personligt har hørt om hjemmehjælpsmodtagere i Fredericia, der ikke har fået gjort grundigt rent - som et enigt folketing ellers i foråret bestemte, at de skulle have på statens regning, når forholdene tillod det.


Vi er nødt til at få en forklaring, og hvis alt har været i den skønneste orden hele tiden, er jeg selvfølgelig glad og tilfreds, men vi må til bunds.

Susanne Eilersen (DF), byrådsmedlem


I forhold til at bede Ældre Sagen ændre Fredericia Kommunes svar i undersøgelsen til mere korrekte formuleringer vil Susanne Eilersen "godt lige have det hele vendt på mødet i senior- og handicapmødet på mandag, før jeg udtaler mig".

I forvejen har Fredericia Kommune forklaret Ældre Sagens lokalafdelingen og Fredericia Kommunes seniorråd om sagens rette sammenhæng, oplyser kommunaldirektør, Annemarie Schou Zacho-Broe i en mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona: Politikere holder vejret for at plejehjem og ansatte går fri - plejepersonale skal testes hver 14. dag

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

Fredericia

Susanne har droppet Sundplejen og valgt kommunal hjælp: - Jeg havde dårligt nok lyst til at smile

Fredericia For abonnenter

Flere sager med utilfredse borgere - men Sundplejen har kun få borgere færre end da firmaet begyndte

FC Fredericia

FC-træner: Spillerne tømte energitankene, og der er ikke nok tid til at fylde dem op

Annonce