Annonce
Fredericia

Salg af brugt tøj trak mange til Ungdommens Hus: - Det skal bare væk

Store mængder tøj, sko og lignende var til salg, da 32 boder lørdag eftermiddag var stillet op i Ungdommens Hus til loppemarked. Foto: Peter Leth-Larsen
32 boder og mange nysgerrige genbrugskøbere fyldte lørdag eftermiddag Ungdommens Hus, hvor tre af husets faste brugere havde arrangeret loppemarked.

Fredericia: For de fleste handlede det mest af alt om at få ryddet ud i mængden af tøj, der alligevel aldrig kommer ud af skabet. For nogle enkelte var der dog en anelse mere på spil, da der lørdag eftermiddag var loppemarked i Ungdommens Hus.

32 boder med tøj, sko, smykker og lignende var mere eller mindre sirligt placeret på borde og tøjstativer til skue for de mange mennesker, der valgte at bruge en del af deres lørdag på at lede efter en god handel.

Det store udvalg og mange gæster betød, at det til tider kunne være vanskeligt at komme både frem og tilbage mellem rækkerne af brugte beklædningsgenstande. Den flotte opbakning glædede Line Ventker, som sammen med veninderne Sofie Frank og Sofie Kingod havde stablet genbrugsmarkedet på benene.

- Vi fik ideen, fordi vi alle tre går meget op i det her med at genbruge ting, og vi benytter os selv af de markeder, der er, så hvorfor ikke selv stable et på benene, hvor vi selv kunne skabe rammerne, siger Line Ventker, inden hun bliver spurgt om prisen på en hvid striktrøje, der ligger på bordet foran hende.

- Den koster 30 kroner, lyder svaret efter en kort tænkepause, og få sekunder senere er hun kommet af med trøjen.

Annonce
Store plastikposer og kufferter fyldt med tøj var taget med til Ungdommens Hus, hvor nysgerrige gæster kunne se og mærke tøjet, inden de besluttede, om de skulle handle.. Foto: Peter Leth-Larsen

Fra 15 til 500 kroner

Størstedelen af sælgerne var unge, men ældre generation lagde også vejen forbi, og tanken med arrangementet var også at vise Ungdommens Hus frem, fortæller Line Ventker.

- Vi valgte at lave det her, fordi vi alle tre benytter huset meget. Det er et hyggeligt sted at være, og vi vil gerne have folk til kommer noget mere herned, siger hun.

I den anden ende af lokalet havde en vennegruppe også fyldt store poser og flyttekasser med ting fra klædeskabet, som de ville af. Hawaiiskjorte, solbriller og en rød taske med påskriften Marlboro var blandt de ting, de forsøgte at afsætte.

- Den dyreste ting, jeg har sat pris på, er 15 kroner. Det skal bare væk, lyder det fra Jacob Schmidt Hansen.

- Man vokser jo, og nogle gange laver man nogle spontane køb, som man ikke får brugt alligevel. Det er ret dejligt at se, at andre kan få glæde af det, siger Jacob Schmidt Hansen.

For vennen Sigurd Ette Oksen Ilsøe handler genbrug og loppemarkedet om mere end bare at komme af med tingene.

Hans dyreste genstand var sat til 499 kroner, og han har gennem flere år købt og solgt genbrugsting. Han lægger ikke skjul på, at dagen er en god mulighed for at få solgt noget.

- Jeg har både solgt og gået i genbrug i mange år, så det er bare det, der har hobet sig op, jeg har med. Det meste er købt med henblik på salg, siger Sigurd Ette Oksen Ilsøe.

Bag loppemarkedet stod tre lokale piger, der alle er flittige brugere af Ungdommens Hus. De så samtidig arrangementet som en mulighed for at vise huset frem. Foto: Peter Leth-Larsen
Udover tøj blev der også solgt blandt andet hatte, sko, smykker, solbriller og dvd-film. Foto: Peter Leth-Larsen
Det myldrede med tøjglade mennesker, da der lørdag blev afviklet vintage loppemarked med tøj i Ungdommens Hus i Fredericia. Tre lokale piger havde taget initiativ til arrangementet. Foto: Peter Leth-Larsen
Det myldrede med tøjglade mennesker, da der lørdag blev afviklet vintage loppemarked med tøj i Ungdommens Hus i Fredericia. Tre lokale piger havde taget initiativ til arrangementet. Foto: Peter Leth-Larsen
Det myldrede med tøjglade mennesker, da der lørdag blev afviklet vintage loppemarked med tøj i Ungdommens Hus i Fredericia. Tre lokale piger havde taget initiativ til arrangementet. Foto: Peter Leth-Larsen
Det myldrede med tøjglade mennesker, da der lørdag blev afviklet vintage loppemarked med tøj i Ungdommens Hus i Fredericia. Tre lokale piger havde taget initiativ til arrangementet. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Annonce