Annonce
Trekantområdet

Salget er eksploderet hos Bøges Både i Lunderskov: - Det kan ikke blive bedre

Der er mere end 100 både på lager hos Bøges Både, så der meldes dog ikke udsolgt lige med det samme. Her Arne Bøge i en af de større både med dobbeltseng. Foto: Ludvig Dittmann
Kunderne vælter ind, og bådene flyver ud på vandet. Aldrig har der været så godt gang i butikken hos familievirksomheden Bøges Både i Lunderskov.
Annonce

Lunderskov: På en skala fra 1-10 er det et klart 10-tal.

Så let kan salget hos Bøges Både i Lunderskov beskrives af ejer Arne Bøge. Ligesom efterspørgslen på for eksempel sommerhuse og spabade er steget i kølvandet på corona-krisen, er både nemlig også blevet superpopulære at erhverve sig.

- På vandet er der jo plads nok. Mange siger, at de før har tænkt på at købe en båd uden at gøre alvor af det, men nu hvor ferien sydpå ikke kan lade sig gøre, så er det oplagt at købe, for på en båd kan man også være sammen som familie, siger Arne Bøge.

Annonce

Populære madpakke-både

På et normalt år sælger Bøges Både mellem 250-300 nye og brugte både til privatpersoner. Det tal bliver dog helt sikkert noget højere for 2020, mener Arne Bøge.

- I år kan vi i hvert fald godt lægge 100 til. Selv pladsens skræk, den grimmeste båd, er solgt. Vi sælger mindst én båd om dagen. Også flere end det.

Prisen varierer efter størrelse og stand. Den billigste båd kan købes for cirka 25.000 kroner, mens flere af de, der for eksempel har seks sovepladser og et toiletrum, er noget dyrere. Her når prisen op over en halv million kroner. Men også de bliver solgt i stor stil.


Det kan ikke blive bedre. Vi har udsigt til det bedste år nogensinde.

Arne Bøge


En af de mest populære både er dog lige nu en af de, Arne Bøge kalder for 'madpakke-både'. Det er de både, der egner sig godt til familier, fordi der med flere siddepladser og plads til at sole sig er skabt et udendørs rum til hygge. Den koster 170.000 kroner, mens andre såkaldte 'madpakke-både' kan koste omkring 300.000 kroner.

Annonce

Både til Hanstholm og Grønland

Også på kontoret og i værkstedet er travlheden stor. Flere af de samlet 15 ansatte arbejder ekstra timer for tiden, men det sker med et smil på læben, når årsagen er det store salg.

På lørdage er der nu fire sælgere på arbejde i stedet for to, for ellers kan alle kunder ikke nå at få hjælp. Og flere af de kommende bådejere kommer langvejs fra. Senest har Bøges Både solgt både, der skal ud at skvulpe i vandet ved Aarhus, Hanstholm og København. Men virksomheden har også sendt både til Grønland og Færøerne.

Mange salg  har der endnu ikke været tid til at fakturere og få ind i systemet, så derfor hober de sig op i kassen på skrivebordet. Arne Bøge har da heller ikke et helt præcist tal for, hvor mange både der er solgt i år. Foto: Ludvig Dittmann

I fem haller og større lokaler står de mange både udstillet. Forleden nåede en ny båd dog kun lige at blive kørt ind, inden en kunde kom forbi og købte den.

- Så hurtigt går det. Det kan ikke blive bedre. Vi har udsigt til det bedste år nogensinde, siger Arne Bøge.

Indtil videre er der fortsat mere end 100 både til salg hos Bøges Både, men salget går stærkt, og det er ikke til at sige, hvor mange der er om blot en uge. Også leverandørerne er ved at have tomme lagre. Alligevel passer Arne Bøge på med at bestille for mange nye hjem, hvis nu supersalget stopper.

- Vi er bare forsigtige. Vi vil hellere have udsolgt end at brænde inde med noget, siger han.

Bøges Både

I 1983 åbnede Bøges Både. Dengang hed det Bøges Auto/Både.

Bøges Både er en ægte familievirksomhed. Det var Arne Bøges far, Kristian Bøge, der i sin tid grundlagde virksomheden og butikken på Fabriksvej i Lunderskov.

I 2005 lavede de et generationsskifte, så Arne Bøge overtog virksomheden og driften. Kristian Bøge fortsatte dog med at komme i butikken hver eneste dag.

Kristian Bøge døde for nylig, den 26. juni, 84 år gammel.

Arne Bøges mor, Birgit Bøge, hjælper fortsat til flere gange om ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce