Annonce
Jelling

Salgsskiltet er sat op: Nu kan du blive ejer af festivalpladsen i Jelling

Her på marken stod ZZ Top, Nephew, George Ezra og flere andre stjerner på Jelling Musikfestivals store scene og spillede foran tusindvis af mennesker. Nu skal marken sælges, da den tilhører ejendommen for Møgelgård, som ligger et par hundrede meter derfra og for nylig er sat til salg. Foto: Anders Kynde
Møgelgård er sat til salg. En gård, der ikke er helt ubetydelig set med Jelling Musikfestival-briller, idet den stiller jord til rådighed for festivalen, heriblandt den mark, hvor den store scene plejer at stå.
Annonce

Jelling: Efter at det tidligere byrådsmedlem Alfred Frandsen døde i slutningen af marts, har familien valgt at sætte ejendommen Møgelgård til salg. Her boede Alfred Frandsen med hustruen Dagmar siden 1962.

Møgelgård ligger få hundrede meter vest for Jelling, og foran ejendommen står der nu et til salg-skilt fra landbrugsmægleren Landbogruppen.

Men det er ikke det eneste salgsskilt. Går du 500 meter ind mod Jelling, møder du endnu et skilt fra Landbogruppen. Det er sat op ved den mark, hvor Jelling Musikfestival plejer at have placeret den store scene.

Ved en overtagelse af Møgelgård medfølger nemlig lidt over 37 tønder land – i hvert fald sådan som ejendommen er skruet sammen ifølge Bygnings- og Boligregistret. På denne jord er der blandt andet festivalpladsen med den store scene og det areal, der kaldes "Mellemrummet" og som forbinder de to store campområder.

En mark med mange gæster

I 1995 endte Jelling Musikfestival med en Status Quo-koncert i tordenbyger og mudderpløre på den første festivalplads ved Bredagerskolen. Alfred Frandsen henledte festivalens opmærksomhed på hans mark som fremtidig placering.

Dengang var festivalen publikumsmæssigt kun en tredjedel af i dag. Han gik ind i festivalarbejdet med liv og sjæl. Han satte en ære i at levere en usædvanlig velklippet og velplejet plads til festivalen hvert år i slutningen af maj.

Festivalen lejede lagerplads i gårdens udhuse. Desuden var han med til at lede publikum rundt i parkeringsarealerne. Hans minde vil leve på festivalen i kraft af, at et af spillestederne hedder "Alfreds Scene".

Kilde: Uddrag fra Vejle Amts Folkeblads nekrolog om Alfred Frandsen, marts 2019

Annonce

Kun seriøse henvendelser

Skiltene foran gården og festivalpladsen er det eneste, der afslører, at ejendommen er sat til salg. På Landbogruppens hjemmeside er der nemlig ikke noget at finde om Møgelgård, der ligger på Mølvangvej 72.

Avisen har været i kontakt med både Landbogruppen og familien til Alfred Frandsen, men ingen af dem ønsker at bidrage med flere salgsoplysninger om ejendommen.

Hos Landbogruppen forklarer man, at det ikke er hvem som helst, der kan få lov at høre nærmere om Møgelgård.

- Vi plejer altid at lave et forinterview med potentielle købere først. Både for at undgå, at alle og enhver kan komme forbi og se ejendommen og salgsmaterialet, og for at sikre, at interessen er seriøs, siger Jens Ravn, der står for salg og vurdering af landbrugs- og fritidsejendomme for LandboGruppen.

Ifølge Bygnings- og Boligregistret er stuehuset på Møgelgård opført i 1895 og fylder 183 kvadratmeter. Derudover er der lagerbygning, værksted og lade ved siden af stuehuset.

Annonce

Se kort: Festivalplads til salg

Der er et salgsskilt både foran Møgelgård og festivalpladsen i Jelling. Foto: Anders Kynde
Alfred Frandsen (til venstre) lagde hvert år mange kræfter i at sikre en flot festivalplads, som var på hans marker. Arkivfoto: Mads Hansen
Ifølge Bygnings- og Boligregistret (BBR) er ejendommen for Møgelgård sat sådan sammen. Nederst i det gule felt til venstre ligger Møgelgård. I det gule felt til højre har Jelling Musikfestival blandt andet sin store scene. Kort: Google Maps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ruth og Vagn har holdt sammen i 70 år

Annonce