Annonce
Erhverv

Salonen er lukket, men Dorthe må godt køre ud at klippe folk: 'Hul i hovedet'

Frisør Dorthe Pedersen får dagligt mange henvendelser fra kunder, der gerne vil klippes hjemme. Foto: Mette Mørk
På trods af coronarestriktionerne må frisører gerne klippe i kundernes egne hjem. Frisør Dorthe Pedersen fra Vester Nebel kritiserer reglerne.
Annonce

Vester Nebel: Frisørsalonerne skal holde lukket.

Men frisørerne må godt tage ud til kunderne og klippe dem i deres private hjem.

Dorthe Pedersen driver Dorthes Mobilfrisør i Vester Nebel, og hun har svært ved at gennemskue logikken i det.

- Hvis du spørger mig, er det hul i hovedet, at jeg må køre hjem til folk og klippe, for så giver det pludselig ingen mening at lukke hele frisørfaget. Prøv at tænk, hvis alle frisører kørte ud, siger Dorthe Pedersen.


Hvis du spørger mig, er det hul i hovedet, at jeg må køre hjem til folk og klippe, for så giver det pludseligt ingen mening at lukke hele frisørfaget.

Dorthe Pedersen


Hun har derfor valgt at holde sin taske med klippegrej lukket. Hun forklarer, at der hersker stor forvirring om reglerne. I diverse internetfora diskuteres reglerne, og hun møder selv tvivlen.

Hver dag modtager Dorthe Pedersen omkring syv henvendelser fra kunder, som gerne vil bestille tid til en klipning hjemme. Hun bebrejder ikke kunderne.

- Jeg tror, at folk tænker, det er forsvarligt, når det ikke står specifikt, at de ikke må. Der er i hvert fald tvivl og forvirring om reglerne. Hvis man ikke kan lovgive sig fra det, så burde myndighederne melde klart ud, siger Dorthe Pedersen.

Annonce

Ikke for pengenes skyld

Dorthe Pedersen siger, at hun ville være langt bedre stillet økonomisk, hvis hun holdt sin biks åben, som hun er i sin ret til.

- Det er ikke for pengenes skyld, at jeg holder lukket. Jeg får ikke fede penge for at blive hjemme. Lige nu kan jeg få nul kroner, fordi jeg kom til at klippe tre gange for meget. Men jeg synes, at det virker forkert at tage hjem til folk, når der er meget smitte, siger Dorthe Pedersen.

Som det er nu, skal frisørsalonerne holde lukket til og med 7. februar 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

Fredericia

Fire nye smittede og en del flere vaccinerede: Fredericia rasler også ned ad træls liste

Annonce