Annonce
Fredericia

Kom i gang med én lang gågade - uden den fysiske vandrende

Gothersgade er en af Fredericias gågader, og læserbrevsskribenten her mener, at den hurtigst muligt skal gøres til én lang gågade. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce

Læserbrev: Som inkarneret fredericiaborger deltager jeg gerne i enhver debat om muligheder for at gøre vores skønne by endnu skønnere. Senest i onlinedebatten torsdag eftermiddag (holdt på frdb.dk, red.).

Med fokus på torsdagens debat har jeg de seneste dage som tusind gange tidligere gået hele strækket Gothersgade fra Danmarksgade til Kanalbyen.

Lad mig lige først slå to ting fast: 1. Jeg synes, den fysiske vandrende bør fjernes. Årsagerne er mange og er diskuteret, men vi kan godt gentage ved anden anledning. 2. Jeg er helt enig ned Steen Wrist (formand for by- og planudvaglet i Fredericia Byråd, red.), at det handler om, blot at komme igang.

Når jeg går gennem Gothersgade, ser jeg, at den sammenhæng, vi alle mangler, rent faktisk er eksisterende. Og det er præcis her, jeg er enig med Steen. Kom i gang: få alle de parkerede biler væk (hurtig beslutning ved næste byrådsmøde), og I vil opdage, at smukke facader og forretninger åbenbarer sig langs gaden. Træerne er der jo allerede i forlængelse af "Øvre Gothersgade" (nord for Sjællandsgade). Når "Nedre Gothersgade" er blevet gågade, er jeg sikker på, at resten kommer med ny attraktionsværdi, som også vil give endnu et løft til "Øvre Gothersgade", Kanalbyen og bykernen som helhed.


Kom i gang: få alle de parkerede biler væk (hurtig beslutning ved næste byrådsmøde), og I vil opdage, at smukke facader og forretninger åbenbarer sig langs gaden.

Preben Hoffmann Rosenberg


For at understrege, at vi mener noget med sammenhæng, forlænger vi vandrenden .... øh nu rabler det da vist ???? NEJ! hermed tænker jeg en "optisk vandrende" som bygges ind i niveau med den kommende belægning. Og så ved jeg ikke, om det alligevel er realiserbart. Jeg forestiller mig en glasoverdækket (skridsikker) LED ledelysrende. Og jeg er sikker på, at lysteknikere bag teateropsætninger har en realiserbar løsning. Min vision er, at diodelys under glasset forestiller bølgende vandoverflade. Lyset kan måske ligefrem omstilles til forskelligartet visning? Som vejviser for krydstogtgæster, forskellige budskaber....?

Ved J. B. Nielsens Plads har jeg en gammel drøm om at få de gamle jernbanespor tilbage for at understrege Fredericias industrihistorie. Disse "spor" kunne så også oplagt laves som en pendant og supplement til "vandrenden"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mundbinds-præcisering: Der er stadig besøgsrestriktioner på plejehjemmene

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Alt for mange VB'ere leverede under niveau - derfor vandt Randers sikkert

Annonce