Annonce
Fredericia

Sammenhold blev belønnet: Villakvarter anskaffer sig hjertestarter

Mads Greisen fra El-Hjørnet er i gang med at montere hjertestarteren, mens (fra venstre) Carsten Kyndal, frivilligkonsulent Jacob Hedelind fra Hjerteforeningen, Randi Klausen og lokalformand i Hjerteforeningen Anne Birgitte Rasmussen følger med. Foto: Peter Friis Autzen
Efter indsamling til Hjerteforeningen har Rudolf Steiner Allé nu sin egen hjertestarter.

Snoghøj: Beboerne i et villakvarter i Snoghøj har anskaffet sig en fælles hjertestarter. Det er sket via indsamling til Hjerteforeningen, og fredag morgen blev den hængt op i Carsten Kyndals carport på Rudolf Steiner Allé 44.

Hjertestarteren er betalt af Hjerteforeningen, som i april havde danskerne på gaden ved en landsindsamling. Eller rettere: En lands-uddeling - for hvis beboerne i et område kunne bemande 15 indsamlingsruter, belønnede Hjerteforeningen det med en lokalt monteret hjertestarter.

- Vi havde på forhånd talt om at gå ind i kampen for at skaffe en hjertestarter, siger Randi Klausen, der bragte idéen op på grundejerforeningens generalforsamling.

Både hun og Carsten Kyndal forventer at blive "hjerteløbere" - altså frivillige, der kan tilkaldes via en alarm-app, når der er brug for hjertemassage eller en hjertestarter.

- De fleste hjertestop sker jo i hjemmet. Så det giver god mening at have en hjertetarter i nabolaget, fortæller lokalformand i Hjerteforeningen, Anne Birgitte Rasmussen.

Hjertestarteren har en værdi á omkring 21.000 kroner - en hel del mere end den lokale indsamling rejste. Den monteres i et grønt skab med lys og varme, så den altid er klar til brug. Den bruger strøm for cirka en krone om dagen.

Annonce
Carsten Kyndal, Anne Birgitte Rasmussen, Randi Klausen og frivilligkonsulent Jacob Hedelind fra Hjerteforeningen foran den kameraovervågede carport, hvor hjertestarteren monteres med indbygget lys og varme. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce